İyilikte Yarışan Öğretmen ve Öğrenciler Belgelerini Aldı

İyilikte Yarışan Öğretmen ve Öğrenciler Belgelerini Aldı
“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında projede yer alan okul yöneticilerine ve öğrencilere belgeleri verildi.

Öğrencilerde milli, manevi ve ahlaki değerleri geliştirmek, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl meslek liselerinde uygulanmaya konulan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında projede yer alan okul yöneticilerine ve öğrencilere belgeleri verildi.
Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirilen belge dağıtım törenine,  Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptı. Programa katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Müdürü Kuntoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez bu yıl tüm meslek liselerimizde, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” adlı bir projenin uygulandığını söyledi.
“Proje ile öğrencilerimizin toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerileri ve kendilerine olan güvenleri geliştirildi”
Proje ile öğrencilerin, değerler eğitimi kapsamında nitelikli eğitimin yanında milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesi, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine yönelik merkezden taşraya her okulumuzda bir dizi çalışmalar başlatıldığını ifade eden Kuntoğlu,  “Öğrencilerin toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenin geliştirilmesi, onlara sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılmasının hedeflendiği proje ile ders dışı zamanların verimli geçirilmesi sağlanmıştır. Okula olan aidiyet duygularını güçlendiren, gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerinin geliştirilmesine katkı sağlayan projelerle, bazen yaşlılarımız ziyaret edilerek kullandıkları ilaçların kontrolü yapılmış, evlerinin temizliğine yardımcı olunmuş, bazen telefon dolandırıcılığına, teknolojinin güvenli bir şekilde kullanımına yönelik bilgilendirmeler yapılmış, bazen de ihtiyaç sahibi bakıma muhtaç kimsesizlere çeşitli yardımlarda bulunulmuştur. Eşya ve tesisat onarımının yanında toplumsal faydalar göz önünde bulundurularak kamu alanlarındaki göz kirliliği oluşturan duvar yazıları temizlenmiştir” dedi.
“Geçmişten gelen bizi biz yapan köklü değerlerimizin genç yaşta yeni nesle aktarımı, yarınlarımız için büyük önem arz eder”
Proje kapsamında öğrencilerimizin yaşadığı mahalle ve yakın çevresinde, gördüğü eksiklik ve aksaklıkları gidermeye yönelik sorumluluk duygusuyla hareket etmesini sağlayan çalışmalarla, okul, aile ve çevre bütünleşmesi sağladığının altını çizen Kuntoğlu, “Geçmişten gelen bizi biz yapan köklü değerlerimizin genç yaşta yeni nesle aktarımı, yarınlarımız için büyük önem arz eder. Bencil, dış dünyaya kapalı, egolarını tatmin etmeye yönelik duygularla yetişen neslin, ne bugüne ne de yarına hiçbir faydası olmayacak, gelecek iddiası sıfırlanacaktır.  Geri kalmış ülkelere ve özellikle mültecilere yaptığı yardımlarla ekonomik büyüklüklerinin yanında, sözde gelişmiş ülkelere rağmen dünyanın en çok yardımda bulunan milleti olmamız, geçmişten bugüne sahip olduğumuz değerlerimizden ileri gelir. Sömürü anlayışıyla tüm dünyaya hükmetmeye çalışan güçlere nispet, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle daha sık gördüğümüz yardım kuruluşlarımız, dünyanın dört bir tarafında derda deva, sadre şifa olmuş, mazlum ve mağdurların gönlüne girmiştir” diye konuştu.
“Proje ile 8’i merkezde olmak üzere 16 okulumuzda 168 öğretmenimizin rehberliğinde 607 öğrencimiz 84 ev ziyareti gerçekleştirdi”
"Ufku geniş, dünya ile rekabet edebilme donanımına sahip nesiller yetiştirmek için iyiliğin kelebek etkisindeki gücünü erken yaştan itibaren genç nesle kazandırma peşindeyiz" diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi iyi bir fırsat olarak değerlendirilerek 8’i merkezde olmak üzere 16 okulumuzda 168 öğretmenimizin rehberliğinde 607 öğrencimiz 84 ev ziyareti gerçekleştirmiş, 600 den fazla ihtiyaç sahibiyle buluşmuştur. Çoğunluğu beyaz eşya olmak üzere 18 tamiratın yanında 135 aydınlatma, ısıtma ve soğutma ile sıhhi tesisat yapım ve onarımı gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından belge dağıtım törenine geçildi. Proje çalışmalarında yer alan okul yöneticilerine ve öğrencilere Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından belgeleri verildi.
Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.