İstanbul'da huzur operasyonu: 256 gözaltı

İstanbul'da huzur operasyonu: 256 gözaltı
İstanbul'un 39 ilçesinde 15 binin üzerinde polisin katılımıyla gerçekleştirilen huzur operasyonunda 256 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, dün İstanbul'un 39 ilçesinde eş zamanlı olarak huzur operasyonu gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleşen operasyona Terör, İstihbarat, Organize Suçlar, Narkotik, Güvenlik, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Çocuk Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler ile Güven ve Yunus timlerinin de aralarında bulunduğu 15 bin polis katıldı. Uygulamaya iki polis helikopteri de havadan destek verdi. İstanbul'da giriş-çıkışları kontrol altına alan polis ekipleri, birçok merkezi noktada 34 bin 500 kişiye üst araması ve GBT sorgulaması yaptı. Yapılan GBT sorgulamasında çeşitli suçlardan aranması bulunan 256 şüpheli gözaltına alındı.

Öte yandan kontrolden geçirilen 3 bin 682 araçtan 365'ine, denetlenen 317 iş yerinden 28'ine para cezası kesildi. Yapılan aramalarda 16 ruhsatsız tabanca, 170 mermi, çok sayıda delici ve kesici alet ile çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.