Isparta’da Açıkta Alkol Alınması Yasaklandı

Isparta’da Açıkta Alkol Alınması Yasaklandı
Isparta Valiliği, il sınırları içerisinde açık alanlarda alkol alınmasını yasakladı.Isparta Valisi Memduh Oğuz imzalı genelgede, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi...

Isparta Valiliği, il sınırları içerisinde açık alanlarda alkol alınmasını yasakladı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz imzalı genelgede, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacına yönelik bu kararın alındığı bildirildi. Genelgede kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültür mekanları, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri ile park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içinde alkol içilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Genelgede yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre 169 lira para cezası uygulanacağı, kararın 7 Mart 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği ifade edildi.