İspanyolılar Karamanʹa hayran kaldı

İspanyolılar Karamanʹa hayran kaldı
Karaman’ın turizm potansiyelini incelemek için Karaman’a gelen İspanyol seyahat acentelerinin yetkilileri Karaman’a hayran kaldıklarını dile getirdi.

 15 kişiden oluşan İspanyol seyahat acentesi yetkilileri Karaman’ın turizm acenteleri ile bir toplantıda bir araya geldikten sonra, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Mevlana Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TURSAB’ın düzenlediği proje kapsamında Karaman’a gelen İspanyol seyahat acentesi yetkilileri, Karaman Kalesi, Çeşmeli Kilise, Tartan Evi, Karadağ’da bulunan Binbir Kilise, Madenşehri ve Değle Örenyeri’nde temizlik çalışmaları tamamlanan 31 ve 32 nolu kiliseler ile Taşkale Manazan Mağraları, Tahıl Ambarları ve İncesu Mağarası gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi. 

Düzenlenen gezide Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta Karaman’ın turizm değerleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle Karaman’ın geçmişine vurgu yapan Orta, Hıristiyanlık dini için büyük önem arz eden Bizans döneminden kalma Kilise kalıntıları ve Aziz Paulos’un en önemli duraklarından biri olarak kabul edilen Derbe’den söz etti. 
İspanyol seyahat acentesi yetkilileri, tarihi ve turistik yerlere yapılan gezilerin ardından Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta, Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş, Marka Kent Karaman Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve Karaman’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte Karaman’ın tarihi geçmişine atıfta bulunan ve turistik önem taşıyan yerlerinden söz eden Karaman Valisi Murat Koca, acente yetkililerinden Karaman’a turlar düzenlemelerini istedi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise Karaman’a gelecek olan acentelere her türlü kolaylığın gösterileceğini taahhüt etti. 
Toplantıda Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş “Tourism in Karaman” başlıklı bir sunu gerçekleştirdi. Biz bir kamu kuruluşuyuz. Sevgi, barış ve hoşgörü ile sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerin bütünleştiği bölgede kalkınmaya yön veren, öncü ve dinamik bir kurum olmak yolunda ilerliyoruz. Yerli ve yabancı turistler için ücretsiz hizmet veriyoruz.  Bu kapsamda turizm sadece turizm değildir. Turizm kültürlerin kaynaşması, ticaretin kolaylaştırılması, kültürler arası hoşgörünün yerleşmesinde en önemli ekonomik aktivitedir.” Dedi. 
İspanyollar Karaman’ın tarihi ve turizm değerlerine hayran kaldı
Sıcak bir havada geçen toplantıda İspanyol yetkililerine Karaman turizmi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Marka Kent Marka Kent Karaman Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Karaman’ın bulunduğu konuma dikkat çekti. Kapadokya’nın Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna değinen Çelik, buraya gelen turistlerin rahatlıkla Konya ve oradan da Karaman’a gelebileceğini dile getirdi. İspanyol seyahat acentelerinin Karaman’a gelmesinin büyük bir önem arz ettiğini belirten Çelik, “Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor Projesi’ kapsamında buraya gelen acente yetkililerine ve projeye verdikleri desteklerden ötürü Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Karaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay’a teşekkür ediyorum. Bu Karaman turizminin dünyaya açılması için önemli bir ilk adımdır. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla Karaman turizmi hak ettiği yerlere gelecektir.” Şeklinde konuştu. 
Oldukça verimli geçen toplantı ve gezilerin ardından İspanyol seyahat acentesi yetkilileri de Karaman’ın tarihi ve turistik değerlerinden oldukça etkilendiklerini dile getirdi.