İsmet Özel: Namaz kılmayan Türk olamaz - Video

İsmet Özel: Namaz kılmayan Türk olamaz - Video
İsmet Özel, namaz kılmadan Türk olunmayacağını ifade etti.

 Habertürkʹte ekrana gelen Öteki Gündem programı, gündemin dışında kalan konu ve konuklarıyla yine ilginç bir yayına imza attı.

KONU TÜRKLÜK VE TÜRKLÜĞÜN TANIMI
Pelin Çift moderatörlüğünde ekrana gelen Öteki Gündemʹin dün geceki konukları şair İsmet Özel ve Aytunç Altundal olurken, konu başlıklarını ise "Türklük, Türklüğün tanımı ve değerleri" gibi tanımlar oluşturdu.

"MÜSLÜMAN OLMADAN TÜRK OLUNMAZ" DEMİŞTİ
Konuklardan İsmet Özel, birkaç yıl önce söylediği "Müslüman olmadan Türk olunmaz" sözlerinin bir benzerini bu kez canlı yayında söyledi. Özel, 2009 yılında bir konferansta "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümanʹdan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" demişti.

ERTUĞRUL ÖZKÖKʹE GÖNDERME
Programda Ertuğrul Özkökʹe de gönderme yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda Hürriyetʹteki köşesinden "Türklükten istifa ediyorum" diye seslenen Özkök için Altundal, "Ver bakalım o zaman şu kimliğini derim, çünkü Türklük bizim için bir kimliktir" dedi.

"NAMAZ KILMAYAN TÜRK OLAMAZ"
Şair İsmet Özel, dış Türklerʹden bahsederken konu birden Türklüğün tanımına gelince ilginç bir ifade kullandı. Özel, namaz kılmadan Türk olunmayacağını ifade ederek bir diğer konuk Altundalʹın da tepkisini çekti.

Özel şunları söyledi;

"Bir adam ʹBen Türk değilimʹ diyorsa ben ona ʹbeter olʹ diyorum. Eğer birisi de ʹBen Türkümʹ diyorsa ona ʹnerenden belliʹ diyorum. Namaz kılmayan Türk olamaz"

İşte o diyaloglar;