İsmet Hatipoğlu; Dil, din, ırk, inanç, düşünce ayrımı olmayacak

İsmet Hatipoğlu; Dil, din, ırk, inanç, düşünce ayrımı olmayacak
İYİ Parti Karaman Milletvekili adayı İsmet Hatipoğlu, "Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasiden yana olacağız." dedi.
Partisinin seçim çalışmaları için halkla kucaklaşan İYİ Parti Karaman Milletvekili adayı İsmetHatipoğlu, Hiçbir Dil, Din, Irk, İnanç ve Düşünce ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışına sahip olduklarını belirterek, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasiden yana olacaklarını belirtti.
İsmet Hatipoğlu yaptığı açıklamada; " İYİ Parti, yönemin esas gücü olan milli iradenin hakça tecellisinin herkesin bütün siyasal ve sosyal haklarını özgürce kullanabildiği çoğulcu ve kalımcı demokrak bir düzenle mümkün olacağını savunur. Denetlenebilir, hesap verebilir bir kamu yöneminin kurulmasında ve sürdürülmesinde sivil toplum örgütlerinin önemine ve sürece etkin kalımlarının gereğine inanır.
Türk Mille'nin Ülkesi ve Devleyle bölünmez bütünlüğünü savunur.
Milli ve manevi değerlerimizi koruyarak, Cumhuriyemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, çağdaş dünya ailesinde onurlu ve saygın bir yer tutmak ve ülkemizi daima daha ileriye taşımak için demokrak hukuk devle norm ve kabullerine uygun faaliyee bulunmak siyasenin ana merkezidir.
İnsanların farklı dil, din, ırk, inanç, düşünce ve bunu ifade etme, örgütlenme ve yaşama gibi doğuştan sahip olduğu haklara mutlak saygılıdır. Farklılığı ayrışma yerine, korunması gerekli kültürel zenginliğimiz sayar.
Yönemde, birey-devlet ilişkilerinde ve sosyal yaşamın her alanında demokrak toplum gereklerine aykırı her türlü ayrımcı yaklaşımı reddeder.
Devle; birey ve topluma hizmet için ulusun birlikte inşa eği, hukuk devle, güçlü sivil toplum ve özgür medya sacayağına oturan bir hizmet kurumu, huzur ve güven içerisinde özgürce yaşamayı temin eden temel yapı kabul eder.
Türk Mille adına egemenlik yetkisi kullanan yasama, yürütme ve yargı erkleri ile devlen genel idare sisteminde kamusal iş ve işlev gören bütün kişi, kurum ve kuruluşların; yetki kullanımı ve görev ifasında, demokrak hukuk devle normlarına uygunluk, ahlakilik ve adale esas alır.
Herkesin inandığı gibi yaşama tarzı, özgür düşünme ve bunu ifade etme özgürlüğünün tarşılamaz olduğunu kabul ile hukuka uygun tanım ve yayma amaçlı örgütlenmesini de temel hak kabul eder.
Herkesin her kurumda ve yaşamın her alanında eşit haklara sahip olduğunu, anayasada yer alan laiklik ve kanun önünde eşitlik ilkelerinin gereği olarak görür.
Hiçbir inanç ve düşünceden yana veya karşı tutum sergilemeyeceğini, temel hak ve özgürlüklerin hiçbir oylamaya konu olamayacağını savunur.
Siyase Türk milleni değerleriyle birlikte yüceltmek için yapar.
Yüce dinimiz İslam'ın günlük siyasee kullanılmasını ve issmarını reddeder.
Yargıda, adalen hızlı ve güvenli biçimde gerçekleşmesini talep etmenin, herkesin hakkı olduğuna inanır. Her alanda, doğrunun ve haklının hukukunu yok edici, örseleyici, zedeleyici engelleri kaldırıp, adil yargılanma ve hak arama özgürlüğünü tümüyle gerçekleşrmeyi taahhüt eder.
Aileyi Türk toplumunun temeli kabul eder ve ailenin; kültür değerlerimizi, duygu ve düşüncelerimizi, örf, adet ve geleneklerimizi yeni kuşaklara aktaran eğici en temel sosyal kurum olarak kabul eder.
Kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayaa layık oldukları ve hak ekleri her seviye ve konumda olmalarını, yönem ve ürem süreçlerine koşulsuz ve engelsiz biçimde kalmalarını insan haklarının ve sosyoekonomik gelişmenin vazgeçilmezi sayar.
Gençliğin; çağdaş ölçütlere göre gelişmiş, kalkınmış, tam bağımsız güçlü ülke Türkiye ülküsüne bağlı, moral değerlerle yüklenmiş bireyler olmalarını önemser. Bu amaçla her düzey ve alanda özgür düşünceli bilgi toplumu olma yolunda çağdaş veri ve araçlarla donanmış bir eğim ve öğrem anlayışını savunur.
Çevrenin doğal kalması ve sağlıklı olmasını doğanın hakkı sayar ve sıkıca korunacağını taahhüt eder.
Sahipli veya sahipsiz hayvanların bir mal değil, aynı zamanda bir canlı olarak kabulü ile korunmaları için idari, kötü muameleye maruz kalmamaları ve yaşam haklarının güvence alna alınması için de caydırıcı ceza tedbirleri alacağını taahhüt eder.
İYİ Par ikdarında; anayasal sistemin parlamenter demokrasi esas ve usullerine göre işlemesini taahüt eder" dedi.