İpsala’da 2 Milyon 100 Bin Tl’lik Eroin Operasyonu

İpsala’da 2 Milyon 100 Bin Tl’lik Eroin Operasyonu
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala Gümrük Kapısında yapılan operasyonda, aracın arka kısmına yapılan gizli bölmede, piyasa değeri 2 milyon 100 bin TL olan 34 kilo 630 gram eroin ele geçirildi.Edinilen bilgiye...

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala Gümrük Kapısında yapılan operasyonda, aracın arka kısmına yapılan gizli bölmede, piyasa değeri 2 milyon 100 bin TL olan 34 kilo 630 gram eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, yurtdışına çıkış yapmak üzere İpsala Gümrük Kapısı’na gelen ve sürüclüğünü Bulgaristan uyruklu B.I.Y.’nin yaptığı otomobil, şüphe ve risk analizleri üzerine X-Ray taramasına sokuldu. Aracın arka kısmında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, Narkotik Dedektör Köpeği Tina, araçta inceleme yaptı. Tina’nın aşırı tepki vermesi üzerine Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada, aracın arka koltuğunun arka tarafına özel olarak yapılmış gizli bölmede yaklaşık 2 milyon 100 bin TL değerinde 66 paket içerisinde 34 kilo 630 gram Eroin ele geçirildi.

Yakalanan eroine el konulurken, araç sürücüsü B.I.Y. ise yapılan işlemlerinin ardından İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. B.I.Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.