İpek, Mesiad Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

İpek, Mesiad Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, MESİAD’ın Şubat 2018’de yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Mersin iş dünyasının önde gelen yapılanmalarından biri olan MESİAD, 2018’in Şubat ayında genel kurulunu yapacak. İş dünyası MESİAD’ın yeni dönemi için şimdiden hazırlıklara başlarken, yönetime talip olduğunu açıklayan ilk isim ise MESİAD YİK Başkanı Hasan Hüseyin İpek oldu. İpek, adaylık açıklamasını, Yönetim Kurulu adaylarıyla birlikte Sultaşa Otel’de gerçekleştirdi.

“Yapılan yatırımların arkasına sığınmak yerine, yeni projeler için kararlı bir tutum izlenmesi gerekiyor”

Toplantıda, MESİAD’ın, Mersin’in ve bölgenin en etkin sivil toplum örgütü olduğunu ve bölgenin önemli yatırımlarına öncülük yaptığını vurgulayan İpek, bu çalışmalarda katkısı olan tüm MESİAD başkanlarına ve kurullarına teşekkür etti. Şimdiye kadar yapılan yatırımların arkasına sığınmak yerine, bundan sonra bölge ve Mersin’in sorunlarına çözüm bulacak projeler üretmek gerektiğinin altını çizen İpek, “Bu projeleri hayata geçirmek için kararlı bir tutum izlenmesi gerekmektedir. Bölgemizin ve kentimizin lokomotifleri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve Mersin Valiliğimizin de desteklediği Mersin Ekonomi Platformu’na kayıtlı bütün sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak akıl çerçevesinde birbirimize kenetlenerek kurumlar arası diyaloğu çok önemsiyoruz. Mersin’in ortak paydasında buluştuğumuz takdirde kentimizin önündeki sorunların el birliğiyle çözüleceği konusunda inancımız tamdır” dedi.

“2018 Şubat ayında yapılacak genel kurulda MESİAD başkanlığına adayım”

MESİAD’ın en önemli özelliğinin, Türkiye’deki kültürel, etniksel, mezhepsel bütün yapıyı mozaik halinde bünyesinde bulundurması ve çok renkliliği olduğunu belirten İpek, “Bu dönemde YİK başkanlığını yaptığım derneğimizin 2018 Şubat ayında yapılacak olan genel kurulunda önce yönetim kuruluna, daha sonra da başkanlığa adaylığımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

2000’li yıllardan itibaren üyesi bulunduğu MESİAD’da önceki dönemlerde iki kez yönetim kurulu üyeliği, iki kez de başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu dile getiren İpek, “MESİAD çatısı altında bugünden itibaren, yeni dönem arkadaşlarımızla ‘Yeni dönem MESİAD, yeniden MESİAD, daha güçlü MESİAD, daha güçlü birliktelik, daha güçlü Mersin’ sloganını şiar ediniyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, bütün üyelere kucak açan bir anlayış ve herkesin konuşabildiği bir ortam yaratmak düşüncesindeyim. Yeni dönemde bütün MESİAD üyeleri ile kaynaşmak istiyoruz. MESİAD çıtasını daha yukarılara çıkarmak ve daha başarılı hale getirmek için yeni projeler hazırlığı içindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu projeleri paylaşacağız. Tüzüğümüz gereğince 3 yıl ve bir dönem belirlenen yeni seçim döneminde, bütün arkadaşlarımızla birlikte çok başarılı projeler geliştirerek MESİAD çıtasını daha yukarılara getireceğimize inancımız tam” ifadelerini kullandı.

“MESİAD, balık çiftliklerine kesinlikle karşı”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İpek, balık çiftlikleri, nükleer santral ve termik santrallere ilişkin bir soru üzerine, Mersin’de balık çiftliklerinin ilk gündeme geldiği Hüseyin Aksoy’un Mersin Valiliği döneminde, MESİAD olarak balık çiftliklerine kesinlikle karşı olduklarını söylediklerini anımsattı. İpek, “Bugün gelinen süreçte de MESİAD, balık çiftliklerinin Mersin kıyılarına kurulmasını kesinlikle istememektedir. Bu konuda, tavrımız kesin ve nettir. En son aldığımız bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıklamasıyla balık çiftliklerinin Mersin’de kurulmayacağı yönünde güzel bir haber aldık. Bu, kentimizin birlikteliği açısından son derece önemli. Nükleer santral konusu ise devletin projesi. Tabi zamanında MESİAD olarak biz bunun çok karşısında olduk ama bugün nükleer santralle ilgili uluslararası anlaşmalar imzalanmış. Bunun üzerine kalkıp yapılamayacak şeyler söylemek çok da sağlam değil diye düşünüyorum. Nükleer santrale tabi ki karşıyız, termik santrale tabi ki karşıyız ama şu anda devletler arası hukuk çerçevesinde anlaşmalar olduğu için bundan sonra nükleer santralle ilgili yapabileceğimiz çok şey olamayacağı kanaatindeyim. Nükleer santrale ve termik santrallere karşıyız. Güneş enerjisi santrallerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğaltılmasını ve önünün açılmasını canı gönülden destekliyoruz” dedi.