İnsanlık Suçunu Kınama!

İnsanlık Suçunu Kınama!
İçinde Türk vatandaşlarının da olduğu gemiye adice saldırarak işlediği insanlık suçlarına bir yenisini ekleyen İsraili şiddet ve lanetle kınıyoruz.
Dernekler adına açıklamada bulunan İdris Yalçın yaptığı açıklamada;
’’İçinde Türk vatandaşlarının da  olduğu gemiye adice saldırarak işlediği insanlık suçlarına bir yenisini ekleyen İsrail’i şiddet ve lanetle kınıyoruz.
 
Buradan halkımıza çağrıda bulunarak İsrail mallarını sürekli boykota davet ediyoruz. Boykot modern dünyanın etkili bir mücadele aracıdır. Ekonomiler ülkelerin can damarı, boykotlar ise bu can damarını kesen ciddi tedbirlerdir. Maddi manevi mücadele içinde olduğumuz ülkelerin ürünleri alıp durmak, bir elimizle yaptığımızı diğer elimizle yıkmaya benziyor. Hem zulümlerinden dolayı öfkeleniyor hem de öfkemizi doğru yöne çevirmenin yöntemini bilemiyoruz. Merhum Mahmud Es’ad Coşan(rha) hayat boyu sürecek boykotların hem alışveriş alışkanlığına dönüşmesinin Müslümanların çıkarına olacağını hem de hasımların haddinin bildirilmesinin etkin bir yolu olduğunu belirtiyor:

“Kat’iyyen sizin olmayan malı, başkasının malını almayın! Başkasının malını almak, ona bahşişte bulunmak demektir. Kan vermek demektir, can vermek demektir, kuvvet vermek demektir…

İnsani yardım amaçlı olarak insanlık onurunu kurtarmak adına, Filistinʹe rotalı gemilerde bulunan Başta Türkiyeli Müslümanlar olmak üzere tüm " haysiyet sahibi yolculara " takdirlerimizi sunar,bu şerefli yolculukta ölen Müslümanlara Allahʹtan rahmet, ölen kişilerin ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz’’ denildi.
 
 
                                                                                  
Karaman Ahlak Kültür Çevre Derneği(Akçev)                         Günışığı Derneği              
 
 
Atak Gençlik Spor ve İzcilik Klubü                                   Kerime Hanımlar Derneği