İmaret’in 8. Sayısı “Şehirde Sağlık Başlığıyla” Çıktı

İmaret’in 8. Sayısı “Şehirde Sağlık Başlığıyla” Çıktı
Karaman Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak yayınlanan üç aylık şehir dergisi ‘İmaret’in sekizinci sayısı çıktı.

 İki yıldır yayın hayatını sürdüren İmaret’in son sayısında “Dünden Bugüne Şehirde Sağlık” dosyası ele alındı. “Hepimizin hastalık günlerine dair bir anısı vardır ve hepimizin hastalıklara karşı bir bakış açısı” diye başlayan bu sayının dosyasında, toplum olarak sağlığa bakış açısı irdelenerek, hastalık günlerinin anıları da paylaşılmaya çalışılmış. Bunun yanında İslam tıp tarihinden, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e değişen sağlık politikalarından ve halk arasındaki sağlık uygulamalarından da kesitler sunulmuş.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun; “Sağlıcakla Kalmak veya Ölmeye Yatmak” başlığını taşıyan ve 1950’lerde Karaman ve Konya’daki hastanelere dair ipuçları verdiği yazısında aynı zamanda bir çocuk olarak hastalığa ve hastaneye bakış açısı anlatılıyor.

Dergide ayrıca; Mehmet Atılgan, Mustafa Özdemir, Şeref Acar, Salih Dursun, Abdurrahman Kurt, Ahmet Mısırlıoğlu, Şerif Kutludağ, Yakup Özkaralp, Ahmet Aydoğdu, Yunus Özdemir, Uzm. Dr. Nuriye Ulu ve Adem Gümüş’ün de yazıları yer alıyor.

“Kapımız açıktır girene, Lokmamız helâldir yiyene” düsturuyla yola çıkan dergi; bütün bu yazılar dışında Karaman’ın birbirinden güzel mahalli değerlerini de samimi bir üslupla dile getiriyor.

Derginin arka kapağında ise; Karaman’ın Doğukışla bölgesine Toki ile birlikte yapılacak olan dev proje olan, Piri Reis Vadisi’nin proje resimleri halkımızın bilgisine sunulmuş.