İlimizde Tohumluk Ayçiçeği Özel Üretim Alanları Belirlendi

İlimizde Tohumluk Ayçiçeği Özel Üretim Alanları Belirlendi
5553 Sayılı Tohumculuk Kanunu ve ilgili Mevzuatlara göre Karaman İl Tohumluk Komisyonu 22.02.2017 günü toplanarak tohumluk ayçiçeği özel üretim alanlarını belirlemiştir.

Buna göre; tohum firmasının üreteceği hibrit ayçiçeği tohumluğu için İlimiz Kazımkarabekir İlçesi, Mecidiye, Sinci, Karalgazi köyleri ile İlimiz merkez ilçe Kisecik, İslihisar, Demiryurt, Eminler, Çiğdemli ve Mesudiye köylerini kapsayan araziler özel üretim alanı olarak belirlenmiştir. Belirtilen bölgelerde firma ile sözleşmeli hibrit ayçiçeği üretecek olan çiftçilere ait parsellere 2.000 m mesafede tohumluk üretimi haricinde ayçiçek üretimi yapmak yasaktır. 
Özel üretim alanları ile ilgili bu yasağa uymayarak tohumluk harici ayçiçeği ekimi yapan çiftçilere 6.372,78 TL para cezası kesilerek ürünü imha edilecektir. Duyurular ilgili ilçe ve köylerde 7 gün süre ile askıda kalacak ve ilanı yapılacaktır. Bu yasakla ilgili olarak, ilan ve askıdan 7 gün sonra itirazlar yapılacak, daha sonra yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir.