İlimiz Müftüsü Ketenci’nin Kadir Gecesi Mesajı

İlimiz Müftüsü Ketenci’nin Kadir Gecesi Mesajı
İlimiz Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin Kadir Gecesi Mesajı

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

“Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi)
11 ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken; 10 Haziran Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece İnşaallah Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı ve tüm insanlığın kadrini kıymetini yücelten bu geceye kavuşturan Yüce Mevla’ya hamd-ü senalar olsun.
Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Peygamber Efendimizin evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade buyurduğu Ramazan ayının, cehennem azabından kurtulma günleri içerisinde bulunan mübarek Kadir Gecesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu surede gecenin en güzel biçimde tasviri yapılmıştır. Yüce Rabbimiz Kadir suresinde bizlere bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu bildirir. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde hayatını Kur’an’a adamakla özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Cenab-ı Hakk’ın eşsiz bir rahmet ve umut kapısı açtığı bin aydan daha hayırlı olan bu gecede, ailemizin, dostlarımızın, mümin kardeşlerimizin ve insanlığın kıymetini bilmeden tükettiğimiz bir ömürden ve israflarımızdan tövbe zamanıdır. Bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. Ve yine bu gecede Kur’an’ın nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar.

Karamanımızda İnşaallah 10 Haziran Pazar Kadir gecesi Yatsı namazından önce bütün cemaatimize yönelik: Aktekke ve İmam-ı Azam Camilerinde: Vaaz, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programı; Fatih Sultan Camisinde ise Vaaz ve Dua Programı bayanlara özel olarak gerçekleştirilecektir.

Her daim Rabbimizin razı olduğu kul olarak, ibadet ve taatle hayatımızı sürdürebilen, barış ve esenliğin bütün dünyayı kuşattığı günlere ve bayrama kavuşmak dileğiyle birlik ve beraberliğimiz daim olsun; başta Karaman halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Ayrıca Ramazan Bayramına barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.