İki Türkiye Birinciliği

İki Türkiye Birinciliği
İyilik Okulları Yarışmasına Karaman Damgasını Vurdu

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER ve MEB Özel Okullar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Deniz Feneri Derneği tarafından bu sene 3.sü organize edilen ve ödül töreni Ankara Beşevler MEB Şura Salonunda gerçekleşen “İYİLİK OKULU” proje yarışmasında Karaman’dan iki okulumuz Türkiye birincisi olarak ödül aldı.
İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor adlı " İmam Hatip Ortaokulları Uygulamalı İyilik Projesi" nde 1.lik ödülünü ,proje danışmanlığını Zahide Üzüm’ün yaptığı ve Sude Tunç, Şevval Büyükeken,Betül Sarıkaya’dan oluşan öğrencilerimizin gerçekleştirdiği  “EV ALMA KOMŞU AL” projesiyle Karaman Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’muz kazandı..
Özel Okullar İyilikte yarışıyor adlı " Özel Liseler Uygulamalı İyilik Projesi " nde 1.lik ödülünü, proje danışmanlığını Ahmet Demir’in yaptığı ve Nisanur Toslak, Mehmet Buğrahan Baştuğ,İdil Sude Aydınlı ‘dan oluşan öğrencilerimizin gerçekleştirdiği “GENÇ GÖNÜLLÜLER ÖNCÜ OLUYOR” projesiyle Karaman Özel Başarı Fen Lisemiz kazandı.
Ödül törenine Karaman İl MEM Şube Müdürü Mehmet Ali İYİBAŞ, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İyilik Okulu Karaman İl Koordinatörlüğünü yürüten Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa ÖZER, Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet ÜZÜM, Özel Başarı Fen Lisesi’ni temsilen Pelin AKSOY hanımefendi katıldılar.
Projeye katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, bu sene 1200 okulun projeye başvuruda bulunduğunu vurguladı.
Mehmet Cengiz, proje sayesinde Türkiye'de ve dünyada çeşitli konularda proje ve yardımların yapıldığını belirterek, Türkiye genelinde 100 bin öğrenciye ulaşarak sunum yaptıklarını, bu sayede 78 okuldaki öğrencilerin harçlıklarını biriktirip Afrika ve Asya'da su kuyusu açmak için bağışta bulunduklarını anlattı.
Afrika'da katarakt hastası birçok insanın bulunduğuna işaret eden Cengiz, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavisi yapılamayan yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, Türkiye'den bir çok öğrencinin para biriktirip proje sayesinde 100 katarakt hastasını ameliyat ettirdiklerini dile getirdi.
Ödül törenine ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, ÖNDER Ankara Temsilcisi Enes Şişman ile davetliler katıldı.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, İyilik Okulu Projesinde Karaman’ımıza iki tane Türkiye birinciliği kazandıran öğrencilerimizi ,danışman öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve bu projenin uygulanmasında ,koordinatörlüğünde emeği geçenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.