İhracatçılar Irakta Başarılı İş Bağlantılarına İmza Attı

İhracatçılar Irakta Başarılı İş Bağlantılarına İmza Attı
Türk ihracatçılar, Irak’a yönelik düzenlenen Ticaret Heyeti organizasyonunda, Iraklı iş insanları ile başarılı iş bağlantılarına imza atarak Bağdat’tan umutlu döndü.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçıları Meclisi organizasyonu ve AKİB Genel Sekreterliği işbirliği ile 18-20 Aralık 2017 tarihleri arasında Irak’a yönelik Ticaret Heyeti düzenlendiği bildirildi. Açıklamaya göre, organizasyona gıda sektörü ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde tüm sektörlerden ihracatçı firma temsilcileri katıldı. Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilen organizasyonda, Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Jaafer Al Hamadny’nin ev sahipliğinde, Irak Ticaret Odaları Başkanlarının da katılımı ile düzenlenen Türkiye-Irak İş Forumu’nun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili firma görüşmeleri de (B2B) yapıldı.

Bu etkinliklerde bir araya gelen Türk ve Iraklı iş insanları başarılı iş bağlantıları yapma olanağı buldu. İş Forumu ve B2B görüşmelerin yanı sıra Irak Tarım Bakanlığı Müsteşarı ve Irak Ticaret Bakanlığı bakan yardımcıları ile de görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde iki ülkenin ticari ilişkileri masaya yatırılarak, ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi. Heyet, Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ve Bağdat Ticaret Müşaviri Hasan Kocasoy’u da ziyaret etti.

“Oldukça verimli ve başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirdik”

Heyete başkanlık eden Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, organizasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, Irak’ın, Türkiye için vazgeçilmez bir Pazar olduğunun altını çizdi. Irak ile ilişkilerin sürekli geliştirilmesi ve sıcak tutulması gerektiğini belirten Yamanyılmaz, “Biz de ihracatçılar olarak ilişkilerimizi sıkı tutmak amacıyla Bağdat’a geldik. Burada Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Jaafer Al Hamadny’nin ev sahipliğinde oldukça verimli ve başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirdik” dedi.

“Basra’ya yeni bir heyet düzenlemeye karar verdik”

Irak tarafından alınan olumlu havanın, önümüzdeki dönem için kendilerini umutlandırdığını kaydeden Yamanyılmaz, “Bu nedenle Irak Ticaret Federasyonu’nun talebi ve Büyükelçiliğimizin tavsiyesiyle önümüzdeki dönemde Basra’ya yeni bir heyet düzenlemeye karar verdik. Umarım o heyetimizi de başarıyla gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.