İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK OLABİLİR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK OLABİLİR
İstanbul Üniversitesi Rektörü, güvenlik amirlerine türbanlı öğrencilere giriş izni vermesini istedi.
Başta Karaman Üniversitemiz olmak üzere Bu istek Türkiye genelindeki Üniversitelerde de türbanla girişi sağlayabilir.
 
Başbakanʹın aile doktoru olarak da bilinen İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’ten türban adımı geldi. Kemal Alemdaroğlu ve Nur Serter isimleriyle bir dönem ulusalcıların kalesi olarak gösterilen İstanbul Üniversitesiʹnde türbanlı öğrenciler rektörün talimatıyla vize sınavlarına türbanlı girdi.
 
REKTÖRLÜK İZNİYLE GİRİŞ
Üniversitesiʹnde bazı fakültelerde vize sınavları başladı. Vize sınavlarına türbanlı öğrenciler ʹRektörlük izniyleʹ giriş yaptılar.
 
İ.Üʹde sınava giren öğretim üyeleri türbanlı öğrencilerle karşılaştı. Dışarıya çağırılıp kurallara uygun davranmaları için uyarılan öğrenciler, sınava bu şekilde girmelerinin serbest olduğunu kendilerine başörtüyle sınava girilebileceğini söylediler.
 
GÜVENLİK AMİRLERİNE TÜRBAN TALİMATI
Sınavların ardından bilgi almak için Dekanʹı arayan akademisyenler ilginç bir yanıtla karşılaştılar. Dekan, kendisini arayan öğretm üyelerine, böyle bir duyum aldıklarını ama resmi bir yazının gelmediğini belirterek, Rektörʹün bu sabah güvenlik amirlerine başörtülü öğrencilerin fakültelere alınması talimatını verdiğini söyledi.