İLİMİZDE YENİ BİR DERNEK KURULDU

İLİMİZDE YENİ BİR DERNEK KURULDU
Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti.
Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti. Dernek adına bir açıklama yapan İbrahim Küçük şunları söyledi;
"Kültür, sanat ve sosyal yaşam bireyi birey yapan temel unsurlardır. Bu unsurların ortak bileşkelerinden biri de spordur. Spor izlenmez yapılır diyerek, Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneğini (KARDOF) kurduk.
Spor yaparken aynı zamanda; sporun yaşamı besleyen yönünü keşfetmeyi, doğanın tüketilecek değil, korunması gereken bir unsur olduğunu benimsemeyi, doğa sporlarını tabana yayarak sistemli bir şekilde devamlılığını sağlamayı, takım ruhu ile yenilikçi ve yaratıcı önerileri destekleyip cesaretlendirmeyi, Karamanʹın kültürel atmosferini, bitkisel ve hayvansal çeşitliliğini, coğrafi yapısını tanımayı ve tanıtmayı, tarihsel ve arkeolojik mirasını fotoğraflarla belgelemeyi amaçlıyoruz.
Bu amaçları çerçevesinde bir araya gelen biz KARDOF üyeleri, insana ve doğaya katkı sunmak adına yeni projelere imza atmak için, siz sanat ve doğasever dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz.
Üye kayıtlarımız başlamış olup 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2. İstasyon Caddesi üzerinde eski Milli Eğitim binası karşısı Gül Telekom (Şeref Arıkan) ve Şehir PetShop (Tayyar Çelik) arkadaşlarımız üye kayıtlarını yapmaktadırlar. Tüm Karaman halkını aramızda görmekten onur duyarız."dedi.