Hükümet seçim öncesi kesenin ağzını açıyor

Hükümet seçim öncesi kesenin ağzını açıyor
Seçim öncesi 17 bin polis, 50 bin sözleşmeli er göreve başlayacak.
Emniyete alınacak polis sayısını artırılması, ʹsözleşmeli erʹ yasası, engellilerin devlet kadrolarına atanma sürecinin yılın ilk yarısına rastlaması, muhalefet tarafından seçim yatırımı olarak görülüyor. Bütün adımların bütçe imkanları dahilinde atıldığını savunan hükümet ise ʹpopülizm yokʹ iddiasında. İşte milyonlarca seçmeni de doğrudan etkileyecek hazırlıklar:
 
16 BİN 900 POLİS ALINACAK
Emniyet bu yıl 6 bin 900ʹü Polis Meslek Yüksek Okullarıʹndan, 10 bini üniversite mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezleriʹnden olmak üzere toplam 16 bin 900 polis memuru alacak. Detayların önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.
- Geçen yıl 40 bini aşkın öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl 55 bin kişiyi eğitim ordusuna katmayı planlıyor. Bakan Nimet Çubukçu, tarih olarak ağustosu veriyor. Buna karşın, sayıları 70 bini bulan sözleşmeli öğretmenlerden bir bölümünün kadroya geçirileceği müjdesi çıkabileceği belirtiliyor.
 
ENGELLİLER MÜJDE BEKLİYOR
Anayasada pozitif ayrım öngörülen gruplardan engellilerle ilgili kadrolardan büyük kısmı boş. Bu kadroların doldurulması için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçiriliyor. Seçime kadar 26 bin 625 engelli memur kadrosundan önemli bir kısmının doldurulması bekleniyor.
 
TORBA PİYANGOSU
Kamu alacaklarını yeniden yapılandırmak için hazırlanan ʹTorba Tasarıʹnın, Plan ve Bütçe Komisyonuʹndaki görüşmeleri tamamlandı. Türk Borçlar, Türk Ticaret ve Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanun Tasarılarıʹnda iktidarla muhalefetin sağladığı uzlaşma Torba Tasarıʹda da yaşanırsa, ocak ayı sonunda düzenlemenin çıkabileceği belirtiliyor. Böylece devletin vatandaştan hemen her kalemdeki alacağı yeniden yapılandırılacak.ʹSözleşmeli erʹ Başbakanlıkʹta
Sözleşmeli Er Yasa Taslağı Başbakanlıkʹta bekliyor. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında son şeklini alarak Meclisʹe gönderilecek. Şubat ayı içinde düzenlemenin çıkarılması ve bahar aylarından itibaren 50 bin sözleşmeli erin görev başı yapması bekleniyor. Bin 500-2 bin TL aralığında maaş alacak erler, tazminat ve ikramiye hakkına da sahip olacak. Sözleşme süresinin 3-7 yıl aralığında olması öngörülüyor.