Hollandalı Turistin Cesedi Otopsi Yapılmak Üzere Adanaya Gönderildi

Hollandalı Turistin Cesedi Otopsi Yapılmak Üzere Adanaya Gönderildi
Mersin’in Silifke ilçesinde 37 günden bu yana 80 kişilik ekip tarafından aranan kayıp Hollandalı Joey Hoffman’ın cesedini, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 3 gün önce getirilen ve arama çalışmalarına katılan kadavra arama köpekleri ‘Endy’ ve ‘Obert’ buldu.

Bugün saat 06.00’da kadavra arama köpekleri ile çalışmalarına başlayan ekipler, 08.00 sıralarında Joey Hoffman’ın cesedine daha önce arama yapıldığı belirtilen bölgede ulaştı. Kayalık ve sarp bölgedeki cesedin çürüdüğü ve Hoffman’ın kaybolduğu günlerde ölmüş olabileceği belirtildi.

Sigortacı Joey Hoffman, Hollandalı arkadaşı 34 yaşındaki Björn Breukers ve Tarsuslu eşi 26 yaşındaki Derya Ün Breukers ile birlikte 8 Temmuz’da Narlıkuyu’da tatil yapmak ve arazi satın almak için bu bölgeye geldi. Dağlık alanda arazi bakan 3 arkadaştan, Derya ile eşi Björn Breukers iddiaya göre ayrılıp geldikleri yoldan dönüşe geçti. Hoffman ise, “Ben tırmanamam, aşağı yola doğru gideceğim” diyerek ayrıldı. O günden sonra da izine rastlanılmadı. Kayıp olan Joey Hoffman’dan haber alamayan ailesinden ağabeyi Robin Hoffman ve arkadaşları Angelo Durei ile Jaimy Gewald, Mersin’e geldi. Joey Hoffman, ağabeyi ile en son 8 Temmuz’da konuştuklarını belirtti.

Joey Hoffman’ın bulunması için polis, jandarma, AFAD Mersin ve Adana’dan gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Polis ekipleri, bölgede 100’e yakın kişinin ifadesine başvurdu.

Drone ve detektör köpeklerle dik yamaç, kayalık ve ağaçlık bölgede aranan Joey Hoffman’ın cesedi bu sabah Kuruçay Deresi yakınında kayalıklar arasında Ankara’dan gelen arama ekibindeki kadavra köpeği tarafından bulundu. Cesedin bulunduğu bölgede Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesi devam ederken, cesetteki ilk muayenede bıçak ya da ateşli silah izine rastlanmadı.

Hoffman’ın cesedi ölüm nedeninin tam olarak belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptığı açıklamada, “Silifke’de kayıp olan Hollandalı Joey Hoffman Narlıkuyu Mahallesi’ndeki Kuruçay deresi içinde ölü olarak bulundu. İlk belirlemelere göre cinayet olmadığı değerlendiriliyor. Ancak Adlı Tıp Kurumu ölüm sebebini belirleyecektir. 8 Temmuz’dan beri haber alınamayan Hollanda vatandaşı Joey Hoffman’ın bulunması ile ilgili 5 Ağustos gününden itibaren 200 dönümlük engebeli ve zor bir arazide jandarma polis ve narkotik daire başkanlığından kadavra arama için gelen Endy ve Obert isimli köpekler tarafından Kuruçay mevkiinde bulunmuştur. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızın işbirliğiyle başarılı bir çalışma yapılmıştır. Görev alan emniyet ve jandarma mensuplarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.