Hıdırellez kutlamaları Ayrancı'da gerçekleşti

Hıdırellez kutlamaları Ayrancı'da gerçekleşti
Karaman’da bu yıl 18'incisi düzenlenen Ayrancı Hıdrellez Şenliklerine Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı.

Baraj Gölü yolunda yapılan kutlamalar Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının ile halk oyunlarının gösterileriyle başladı. Daha sonra AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geleneksel Hıdrellez ateşini yakarak üzerinden atladı. Ateşin üzerinden ilk atlayan ise Deniz Baykal oldu.
 
Hıdrellez Şenliğinde konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, "Sadece terörde değil ülkenin özellikle gelişmesinde ve refahında hepimizin yarınları olarak, özellikle de gönül coğrafyamızın da beklentisini sağlayacak, ekonomide de önemli gelişmeler kaydettik. Çok şükür Rabbime biliyorsunuz, Türkiye düşük gelir gurubundan bugün orta gelir gurubuna yükseldi. İnşallah yüksek gelir gurubuna da hep birlikte yükselteceğiz" dedi.
 
"Kimsenin inanç siyaseti yapmaya hakkı yoktur"
 
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bizi kimse birbirimize düşürememelidir. Bakın burada ne güzel her siyasi partiden insan bir aradayız. İşte güzel olan budur arkadaşlar. Millet budur. Hepimiz bir arada olursak milletiz. Kimsenin kimseyi küçük görmeye, kimsenin kimseyi etkisizleştirmeye, tepeden bakmaya hakkı yoktur. Ne bir siyasi partinin başka siyasi partileri dışlamaya, yok saymaya, küçümsemeye hakkı vardır, ne inanç dolayısıyla ne mezhep dolayısıyla ne etnik köken dolayısıyla kimsenin başka insanlara üstünlük taslamaya hakkı yoktur. Bu topraklarda yaşayan hepimiz biriz. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye ahalisine Türk milleti denir. Hepimiz bu milletin bir parçasıyız. Bu millet ancak bir arada olursak bir milletir. Bu milleti kimse partizanlık haline dönüştürmemelidir. Milleti kimse bölmemelidir. Kimse inanç, dinç, mezhep kavgası yapmamalıdır. Kimse etnik kimlik kavgası yapmamalıdır. Siyasetin içinde silaha, teröre, şiddete, bombaya, hendeğe yer yoktur. Herkes düşüncesini fikriyle söyleyecektir. Kimsenin inançla siyaset yapmaya hakkı yoktur. Kimsenin inançla dış politika yapmaya da hakkı yoktur. İnançla, dinle, mezheple dış politika yapılmaz. Dinle mezheple iç politika da yapılmaz. Politika bütün bunların dışındadır. Din bunların hepsinin üstündedir ve kimsenin malı değildir. Bütün inananların malıdır" ifadelerini kaydetti.
 
Protokol konuşmalarının ardından Deniz Baykal, şenlik alanında kurulan bazı çadırları gezerek vatandaşlarla sohbet edip bol bol da fotoğraf çektirdi.
Şenliğe, Deniz Baykal’ın yanı sıra AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, siyasi parti temsilcileri ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Deniz Baykal, şenliğin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret ederek partililerle sohbet etti.