Hasan Çalışʹdan İşçi , memur ve emekliye +1 maaş teklifi

Hasan Çalışʹdan İşçi , memur ve emekliye +1 maaş teklifi
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, işçi ve memurlar ile emeklilerine her yılın eylül ayında bir maaş tutarında "Kışa Hazırlık Yardımı" adı altında ilave ödeme yapılmasına dair kanunu teklif verdi.
Çalış ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığına sunduğu teklifin gerekçesinde, kış aylarının yaklaşmasıyla özellikle Eylül ayında yapılan okul, yakacak, kışlık giyecek ve yiyecek gibi harcamaların ücretli ailelerin bütçelerini zorladığını kaydetti.

ʹʹBu kesimin maaşlarına yapılan zamların, günlük hayatta kullanılan birçok ürüne yapılan büyük zamlar karşısında kısa sürede eridiğiniʹʹ savunan Çalış, aldıkları maaşlarla zar zor geçinmeye çalışan bu kesimin, halk arasında ʹʹdert ayıʹʹ olarak da tabir edilen Eylül ayında çok zorlandıklarını ifade etti.

Yaşanan ekonomik krizden pek çok kesimin etkilendiğini belirten Çalış, yakacak, giyecek, yiyecek ve okul ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, işçi ve memurlar ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine, yılda bir defa olmak üzere Eylül ayı içerisinde bir maaş tutarında ʹKışa Hazırlık Yardımıʹ adı altında ilave ödeme yapılmasının bu kesimlere çok az da olsa bir nefes aldıracağını ve Eylül ayının yükünü hafifleteceğini belirtti.