Hasan Çalış; Türkiye Kötü Yönetiliyor

Hasan Çalış; Türkiye Kötü Yönetiliyor
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, işsizlik ve yoksulluğun Türkiyenin en önemli meselesi haline geldiğini belirterek, Türkiyenin iyi yönetilemediğini söyledi.
Karaman Milletvekili Çalış, Kazımkarabakir Belediye Başkanı Muammer Sarı, İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Boyacıoğlu ve Mustafa Karaman, Kazımkarabekir İlçe Başkanı Mevlüt Meray ve parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte köy ve kasaba gezdi.
 
Çalış, toplumun tüm kesimlerinin her geçen gün biraz daha fakirleştirildiğini kaydetti. Bir çok esnafın günlerce siftah etmeden dükkan kapatmak zorunda kaldığına işaret eden Çalış, çiftçilerimizin büyük sıkıntı içine düşürüldüğünü bildirdi.
 
Çalış ve beraberindekiler Kazım Kazımkarabekir, Sudurağı ve Yollarbaşı kasabalarını, Özyurt, Akarköy, Kızılkuyu, Alaçatı, narlıdere ve Morcalı köylerini ziyaret etti.
 
Gezilen köy ve beldelerde köylülerin sorunlarının dinleyen Çalış, köylerimizde hayvancılığında bitirildiğine dikkat çekerek, AKP iktidarıyla çiftçiliğin her geçen gün zorlaştığını sözlerine ekledi.
 
Ürünlerinin para etmemesinden ve borçlarının çokluğundan yakınan köylüler ise; “Ürünlerimiz biz sattıktan sonra tezgahlarda para ediyor. Elektrik, gübre ve mazot fiyatlarının biraz aşağılara çekilmesi çiftçiyi rahatlatır. Borç batağı içerisindeyiz” diye konuştu.