Hamzabeyli Yolundaki Kil Taşı Kayası Patlatılarak Yol Güvenliği Sağlandı

Hamzabeyli Yolundaki Kil Taşı Kayası Patlatılarak Yol Güvenliği Sağlandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez Toroslar ilçesini Yenişehir ilçesine bağlayan grup ana yolunda bulunan ve tehlike arz eden büyük ölçekli kireçli kil taşını patlatma yöntemiyle ortadan kaldırarak yol güvenliğini sağladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaisalı, Hamzabeyli, Işıktepe, Çukurkeşlik grup ana yolunda ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında Hamzabeyli yolunda tehlike arz eden büyük ölçekli, kireçli kil taşı bloğu tespit etti. Vatandaşlardan gelen talepler ve bahse konu bölgede yapılan incelemeler sonrasında, kaya bloğundan kopup yola düşen taşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek unsurlar oluşturduğunu tespit eden ekipler harekete geçti. Patlatma yöntemiyle ortadan kaldırılması için kaya kütlesine 5 adet 10 metre, 5 adet 12 metre ve 14 adet 15 metrelik delikler açılıp, içlerine anfo, kapsül ve dinamit patlayıcılar yerleştirilerek kontrollü bir patlatma ortamı sağlandı.

Kent merkezinden 7 kilometre uzaklıkta Hamzabeyli mevkiinde yapılan patlatma öncesinde çevrede her türlü güvenlik önlemi alınarak, yol araç trafiğine kapatıldı. Ekipler, patlatma sonrasında oluşan toz bulutunun etkisini yitirmesiyle kaya parçalarını temizlemeyerek, zorlu kış şartlarına girilmeden yolun ikmal edilmesi için çalışmalarına devam ediyor.