Hamit İzol: İlk Defa Mersin İdmanyurdunun Kasasında Para Olduğunu Görüyorum

Hamit İzol: İlk Defa Mersin İdmanyurdunun Kasasında Para Olduğunu Görüyorum
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol, hesaplarının artık şeffaf olduğunu kaydederek, "Biz geldiğimiz günden bugüne kadar borçlarda epey bir azalma oldu. Artık paraları sadece takımımıza harcıyoruz. İlk defa Mersin İdmanyurdu’nun kasasında para olduğunu görüyorum" dedi.

TFF 2. Ligi Kırmızı Grup’da mücadele eden Mersin İdmanyurdu’nda 45. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan genel kurula Başkan Hamit İzol ile yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar katıldı. Toplantıda konuşan İzol, olağanüstü genel kurulu ile göreve geldiklerinden dolayı bu genel kurulu yapmaları gerektiğini dile getirdi. Hesaplarının artık şeffaf olduğunu belirten İzol, “Biz yönetim olarak geldiğimiz günden bugüne kadar verdiğimiz paraları hep bağış olarak verdik, bundan sonra da bağışa devam edeceğiz. Mersin İdmanyurdu’nun hesaplarının geldiğimiz günden bugüne kadar borçlarda epey bir azalma oldu. Bunda kulüpten alacağı olan kişilerin borçlarını bağış yapması etkili oldu. Tabi takımımız birçok yerde konakladı, kamp yaptı. Bunların hepsinin parası bizden alınmadı, hep bağış yapıldı. Takımımızın son kampı da ayrıca güzel geçti. Tam bir komando eğitim gördüler” dedi.

"İlk defa takımın kasasında para olduğunu görüyorum"

Artık paraları tek bir yere harcadıklarını kaydeden İzol, “Paralar artık takıma harcanıyor. Mersin İdmanyurdu’na herkes sahip çıkıyor. Herkes artık takıma ne yapabiliriz diyorlar. Demek ki siz karşı tarafa güven verirseniz, insanlar takımlarına, kulüplerine sahip çıkıyorlar. Burada başta Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan başta olmak üzere Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer bütün destekçilere teşekkür ediyorum. Mersin İdmanyurdu’na her zaman sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Biz bize sahip çıkmalıyız. Mersin İdmanyurdu’nun dışarıdan bir tek kuruş geliri yok. Ben 25 yıldır Mersin İdmanyurdu’nun öyle yada böyle içindeyim. İlk defa takımın kasasında para olduğunu görüyorum” diye konuştu.

"Mersin İdmanyurdu’nun herkesin takımı olmasını istiyoruz"

A,B,C planlarından halen vazgeçmediklerinin altını çizen İzol, “Önümüzdeki dönemde alt yapıya önem vereceğiz. 80 tane amatör spor kulübümüz var. Bu kulüp başkanlarını, Büyükşehir Belediye Başkanımızın başkanlığında toplayacağız. Çünkü amatör spor kulüpleri Mersin İdmanyurdu’nun kendi takımları olduğunu unutmasınlar. Mersin İdmanyurdu’da bugüne kadar onlara sahip çıkmadı. Bundan sonra hedefimiz biz onlara sahip çıkacağız, onlarda bizlere destek olacaklar. İyi bir futbolcu varsa başka illere göndereceklerine artık Mersin İdmanyurdu’na versinler. Biz Mersin İdmanyurdu sevdalısıyız. Uzun yıllardır Mersin İdmanyurdu’na destek oluyoruz, sahip çıkıyoruz. Bundan sonrada böyle olacak. Amatör spor kulüpleri de Mersin İdmanyurdu’na alternatif seçenekler sunmalılar. Diğer illerde üst liglerde oynayan takımların her zaman destekçisi, alternatifi, bir pilot takımı var. Biz de bunu burada yapmalıyız. Bizim ortak paydamız Mersin İdmanyurdu. Bu yüzden takıma herkesin sahip çıkması lazım. Biz yönetime geldiğimiz zaman bazı kişiler bizleri eleştirdi, neden böyle bir şey yaptınız diye. Ancak bu takıma biri sahip çıkmalı. Siz sahip çıkmadığınız zaman kimse sahip çıkmaz ve takım yok olup gider. Mersin İdmanyurdu şu anda doğru ve iyi gidiyor. Biz takımı düzlüğe çıkaracağımıza inanıyoruz. Ancak biz emanetçiyiz. Biz takımı bir yere getirdikten sonra daha iyi işler yapacak kişilere bu görevi devredeceğiz. Mersin İdmanyurdu’nun herkesin takımı olmasını istiyoruz. 50-60 kişi değil yüzlerce kişi delege olsun. Mersinlilier istediği zaman kötü giden yönetimi değiştirsinler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hamit İzol başkanlığındaki yönetim tek liste seçime gitti. Açık oylama yapılan seçimde İzol, oyların hepsini alarak yeniden Mersin İdmanyurdu’nun başkanı oldu.