Hak Aşığı Mesnevihan Şefik Can Anıldı

Hak Aşığı Mesnevihan Şefik Can Anıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği Mesnevihan Şefik Can’ın 10. vuslat yıldönümü anma etkinliklerinin son gününde sergi açılışı ve sempozyum düzenlendi.Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği Mesnevihan Şefik Can’ın 10. vuslat yıldönümü anma etkinliklerinin son gününde sergi açılışı ve sempozyum düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde Şefik Can Dede’nin hayatından çeşitli kareler yansıtan fotoğraf sergisinin açılışını Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hayat Nur Artıran, Hazreti Mevlana’nın torunlarından Esin Çelebi Bayru ile davetliler birlikte yaptı. Sempozyum öncesi konuşan Dernek Başkanı Hayat Nur Artıran, baki olan hak aşıklarının fani dünyada bıraktıkları hoş sedanın dünya var oldukça yankılanacağını belirterek, düzenlenen programların hak aşıkları için birer Fatiha okunmasına vesile olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen de hak davanın öncülerini, aşıklarını, değerlerini geleceğe taşımanın, onların gayretlerini, ihlaslarını günümüz nesilleriyle buluşturmanın temel görevleri olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından geçilen sempozyumun birinci oturumuna Esin Çelebi Bayru başkanlık etti. İlk oturumda Hayat Nur Artıran “Candan İçre Bir Canan, Hoş Bir Sada Şefik Can”, Prof. Dr. Cihan Okuyucu “Şefik Can Yazmaları”, Hüseyin Peter Cunz “Şefik Can Efendi’den Ne Öğrendim”, Timsal Karabekir Yıldıran “Şefik Can Hocamızla Anılar” başlıklı konuşmalarını yaptı. Sempozyumun ikinci oturumuna M. Fatih Çıtlak başkanlık ederken; Faruk Hemdem Çelebi “Hocam Şefik Can”, Sadık Yalsızuçanlar “Şefik Can Dede’nin Divan-ı Kebir Tutkusu ve Çevirisi”, Mürsel Marcel Derkse “Öteye Geçmek”, Doç. Dr. Nuri Şimşekler “Her Şey Peygamber Sevgisiyle Başladı”, Bahar Can “Şefik Can Dedemizle İlahi Aşk” başlıklı konuşmalarını yaptı.