HASAN ÇALIŞ ESNAFIN DERTLERİNİ DİNLEDİ.

HASAN ÇALIŞ ESNAFIN DERTLERİNİ DİNLEDİ.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, toplumun tüm kesimlerinin ağır bir şekilde ekonomik krizin etkisi altında kaldığını belirterek, esnaf kesiminin çok zor günler yaşadığını söyledi.
Karaman Milletvekili Çalış, beraberinde MHP İl Başkan Vekili Mehmet Emin Çevik, İl Yöneticisi İsmail Tanrıverdi ve İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Karaman ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.
 
Çarşı-merkez, marangoz ve hızarcılar sanayi sitesi ile oto sanayi sitesinde esnaf ziyaretinde bulunan Çalış ve beraberindekiler, esnafların sorunlarını dinledi. Ekonomik sıkıntıdan yakınan esnaflar, işlerinin her geçen gün biraz daha bozulduğunu ifade ederek, çoğunlukla siftah yapmadan kepenk kapattıklarını vurguladı. Senetlerini ödeyemez duruma geldiklerine de işaret eden esnaflar, çiftçilerin ekinden, ekmekten, elmadan zarar etmesinin direk olarak kendilerine olumsuz olarak yansıdığını açıkladı. Esnaflar, ekonomik krizin boyutlarının her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çekti.
 
Çalış, Türk ekonomisinde önemli bir konuma sahip olan esnaf kesiminin içine düşürüldüğü bu sıkıntılı durumun hükümet kanadı tarafından mutlaka görülmesi gerektiğini bildirerek, Meclisʹte esnaf sorunlarının çözümü konusunda her türlü çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.
 
Gündüz esnaf ziyaretlerinde bulunan Karaman Milletvekili Çalış, aynı günün akşamı da Akçaşehir Beldesi, Kızık, Salur, Ekinözü ve Beydilli Köylerine giderek, burada köylülerle birlikte oldu ve sorunlarını dinledi.