Güneş: “Gençleri Madde Bağımlılığından Uzak Tutmak İçin Spora Yönlendiriyoruz”

Güneş: “Gençleri Madde Bağımlılığından Uzak Tutmak İçin Spora Yönlendiriyoruz”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, gençleri ve çocukları madde bağımlılığından, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora ve gençlik merkezlerine yönlendirdiklerini belirtti.

Mersin Hayata Bağlananlar Derneği (MERBADER) Kurucu Başkanı Nizamettin Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güneş’i ziyaret etti. Tüm toplumu yakından ilgilendiren madde bağımlısı gençlerin hayata bağlanmaları amacı ile binlerce gence umut ışığı olmak istediklerini vurgulayan Kılıç, “Madde bağımlısı olan gençleri bilinçlendirmek ve onları madde bağımlılığı bataklığından kurtarmak için toplumun her kesiminden destek alıp, gençlerimizi madde bağımlılığından kurtarmak istiyoruz” dedi.

İl Müdürü Güneş de madde bağımlılığı ile mücadelenin önemli olduğunu, MERBADER’in de bu mücadelede önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Güneş, “Madde bağımlılığıyla mücadelede kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle daha başarılı sonuçlar alarak, gençlerimizi madde bağımlılığından daha etkili bir şekilde kurtarmış oluruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimiz ve çocuklarımızın madde bağımlılığına yönelmemesi ve kötü alışkanlıklar edinmemesi için spora ve gençlik merkezlerimize yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Bir şekilde madde bağımlısı olan gençlerin de tedavi görüp sağlıklı bir hayat sürmeleri için çalışmalar yürüten tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Mersin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde tedavi gören bireylerin, spor yaparak madde bağımlılığından uzak kalmalarını sağlamak amacı ile İl Müdürlüğümüz tarafından projeler üretiyoruz. Mersin AMATEM’e spor malzemesi yardımı yapıyoruz. Tedavi gören gençlerimizi spora yönlendirmek ve tedavi sürecini kısaltarak ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak toplumda yerlerini almalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.