Gül, Müdürlerden Şeffaf Ve Çözüm Odaklı Olmalarını İstedi

Gül, Müdürlerden Şeffaf Ve Çözüm Odaklı Olmalarını İstedi
Mersin’in Merkez İlçelerindeki Lise Müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı Yapan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Okul Müdürlerinden Şeffaf, İletişime Açık Ve Çözüm Odaklı Bir Yönetim Sergilemelerini İstedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, lise müdürlerinden şeffaf, iletişime açık ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı sergilemelerini istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Gül, lise müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Ortaöğretim Kurumlarından Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Akyol ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü Mükerrem Ekinci ile merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde bulunan liselerin müdürleri katıldı. Toplantıda, eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik çalışmalar, Avrupa Birliği (AB) ve TÜBİTAK projeleri, öğrenci devamsızlıkları, dönem sonunda yapılacak ortak sınavlar, okullar arasında nakil ve geçişler, bursluluk işlemleri, okul disiplin olayları ve akademik çalışmalar konuları ele alındı.
Toplantıda konuşan Gül, tüm okul müdürlerinden şeffaf, iletişime açık ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı sergilemelerini, her yöneticinin kendi okulunu hem akademik hem sosyal anlamda ilgi odağı haline getirmek için farklı uygulamalar yapmalarını istedi. Öğrenci devamsızlığı konusunda hassas olunması gerektiğinin altını çizen Gül, bu konuda günlük kontroller yapılması talimatını verdi. Yeni yöneticilerin göreve başladıkları günden itibaren özveriyle görevlerini yaptıklarının farkında olduğunu da belirten Gül, hassasiyetlerinden ve özverilerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
Şube Müdürü Mehmet Akyol da değişen mevzuatlar ve okul müdürlerine yetiştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Akademik başarıların yanında projeler konusuna da önem verilmesini isteyen Akyol, AB ve TÜBİTAK projeleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.