Göktepe Karaman'dan Ayrılmak istiyor

Göktepe Karaman'dan Ayrılmak istiyor
Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, "Alanya'nın İl olması bizim için bir kurtuluştur.'

Haber Alanya web sitesinin 01.02.2018 günü verdiği habere göre Sarıveliler İlçesine bağlı Göktepe Beldesi, Alanya’ya bağlanmak istiyor.Haberde;

“GÖKTEPE, ALANYA'YA BAĞLANMAK İSTİYOR”

Sarıveliler Belediyesi’ne bağlı Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret ederek Alanya’nın il olma talebine destek verdiklerini açıkladı. Başkan Talay, "Alanya il olsun, biz de ilçe olalım" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay’ı makamında ağırladı. Gerçekleşen ziyarette Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay; “Bütün Göktepe ile birlikte Alanya’nın il olma konusunda yapacağı her çalışmada arkasındayız.” diyerek Alanya’nın il olması için verdikleri desteği Başkan Yücel’e iletti.

TALAY: “ALANYA’NIN İL OLMASI BİZİM İÇİN BİR KURTULUŞTUR”

Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel encümen odasında gerçekleşen ortak basın açıklamasında önemli mesajlar verdi. İlk sözü alan Başkan Talay şu ifadeleri kullandı; “Bugün bizim açımızdan oldukça önemli bir gün. Bizim bu şehirle coğrafyamızdan öteye tarihsel anlamda da bir dostluğumuz, kardeşliğimiz var. Burada ortak kaderimiz var. 1989’da bizi belde olarak Sarıveliler’e bağladılar. Bu bağlantının ardından Göktepe çok fazla göç verdi. Şu anda Göktepe’de bulunan nüfustan fazlası değişik illerde yaşıyorlar. Alanya’nın il olması tabiri caizse bizim için bir kurtuluştur. Alanya’nın il olma konusunda yapacağı her çalışmada arkasındayız. Biz Alanya’nın il olmasını, bu vesileyle de kendi ilçeliğimizi talep ediyoruz. Herkesin bu görüşüme hak vereceğine inanıyorum.”

YÜCEL: “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Başkan Yücel de konuşmasına Göktepe Başkanı Osman Talay’a teşekkür ederek başlarken şöyle konuştu; “Biz dünden bugüne Alanya’mızın il olmasını hep savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Göktepeli vatandaşlarla bizler aynı yörenin insanları, aynı kültüre, aynı medeniyete sahip ve aynı kaderi paylaşan insanlarız. Onların, Alanya’mızın il olmasını canı gönülden desteklediklerini biliyoruz. Şehrimizin konforunu Göktepe’de de yaşamak adına bizlerle olan kültürel bağlarını ve ticari faaliyetlerini arttırmak için bizlerin il olması durumunda kendilerinin de ilçe olabilmesi için gerekli dosyalarını bizlere ilettiler. İl olmamız durumunda bu konuda bizlerde gerekli müracaatlarımızı gerekli hamlelerimizi yapacağız. Başkanımızı ve bölge vatandaşlarını bu konudaki medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyor, taleplerini kesinlikle kulak arkası etmeyip yetkili mercilere ulaştırmak adına elimizden geleni yapacağımızı bilmelerini istiyorum. Birliktelikten gücün kuvvetin doğacağını biliyoruz. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Alanya’mızın il, Göktepe’nin de ilçe olmasını temenni ediyorum.” 

TALAY BAŞKAN YÜCEL’E DOSYA SUNDU

Toplantının ardından Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, gerekçeli taleplerinin bulunduğu dosyayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e taktim ederek yardımları için teşekkürlerini iletti.