Gökmen'den Veda Mesajı:"Veda Ediyor Fakat Ayrılmıyoruz"

Gökmen'den Veda Mesajı:"Veda Ediyor Fakat Ayrılmıyoruz"
Prof. Dr. Sabri Gökmen, görev süresinin sona ermesi nedeniyle bir veda mesajı yayımladı.

2008-2017 yılları arasında iki dönem Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Sabri Gökmen, görev süresinin sona ermesi nedeniyle bir veda mesajı yayımladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Temelleri 1987 yılında Karaman Meslek Yüksekokulunun açılmasıyla atılan ilimizde üniversite çalışmaları, 29 Mayıs 2007 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulmasıyla sonuçlanmış ve tarih boyu güçlü bir kültürel birikime sahip olan Karaman, adına yakışır bir yükseköğretim kurumuyla müşerref olmuştur.
2008-2017 yılları arasında rektörlüğünü yapma lütfuna eriştiğim ve hizmetinde bulunmaktan onur duyduğum bu eğitim yuvamız, kuruluşundan bugüne önemli mesafeler kat ederek bölgemiz, ülkemiz ve gezegenimiz için kutlu bir ses, farklı bir nefes olmaya devam edecektir.
Kurulduğunda 100 civarında akademik ve idari personeli, yaklaşık 5 bin 500 öğrencisi olan; 8 lisans, 25 önlisans ve 4 lisansüstü programa öğrenci alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bugün 750 civarında personeli, 14 bin 500 öğrencisi ve 16 bin mezunuyla 34 lisans, 63 önlisans ve 21 lisansüstü program sayısına ulaşarak ülkemizin önemli yükseköğretim kurumları arasında yerini almıştır.
Sekiz yılı aşan bu süreçte işimizi en iyi şekilde yapmaya,  fiziki mekanları olduğu kadar zihinleri de imar etmeye, kolaylaştırıp zorlaştırmamaya, nefret değil tebessüm biriktirmeye çalıştık. Her daim "öğren ki inanasın, inan ki inandırasın, yaşa ki yaşatasın, karşılık bekleme ki karşılık bulasın, sonucu Allah'a havale et ki haddi aşmayasın" ilkeleri doğrultusunda hareket ettik. Katkı vermeyi ve mutlu etmeyi her şeyin önünde tuttuk. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine zihniyle, ruhuyla, bileği ve yüreğiyle emek veren insanlarla yola çıktık ve şükür ki bugün alınlardan akan terin, mesai sonrası yorgunlukların, her yeni gün başlayan koşuşturmaların karşılığını görüyor; sıradan değil aranan bir üniversitenin doğup büyüyüşünü, dal budak salmasını ve meyveye durmasını hep birlikte müşahede ediyoruz.  
İkinci ailem, yuvam Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde görev süremin bittiği şu günlerde huzur ve mutlulukla beraber bir hüznü de yaşıyorum. Ancak şunu belirtmek isterim ki ben veda ediyorum, ayrılmıyorum. Nasıl ki her göz kapama bir uyku değilse, her veda da bir ayrılık değildir. Kalbim her zaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile atmaya, gönlüm bu şehre ve bu güzide eğitim kurumuna yıllarını adayan çalışkan, ahlaklı, devletini ve milletini seven insanlarla bir olmaya devam edecektir. Bu güzel insanlarla birlikte çalışmanın hatırasını ve mutluluğunu, bir gazinin madalyasını göğsünde taşıdığı gibi, hayatım boyunca yüreğimde onurla ve gururla taşıyacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Yüksek sesle söylenen emirlerin değil sessizce dinlenen fikirlerin; keskin ve acımasız bir otoritenin değil sevgi, saygı ve içtenliğin; tek başına kazanılmış parlak zaferlerin değil, birlikte başarılmış güzel işlerin hakim olduğu bir üniversite kurmak için çıktığımız bu kutlu yolda bize destek olan, katkı veren başta mesai arkadaşlarıma, her biri ayrı bir değer taşıyan üniversitemiz personeline, gözbebeği öğrencilerime, Karamanlı hemşehrilerime; kısaca üniversitemizin gelişmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, hayatta olmayan arkadaşlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum.”