Giad Başkanı İzol: Türkiye İstikrarla Büyüyor

Giad Başkanı İzol: Türkiye İstikrarla Büyüyor
Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, "Son yıllarda artan sanayi üretimi ve güçlenen ekonomimizle birlikte Türkiye dosta güven, düşmana korku veren bir ülke konumuna gelmiştir" dedi.

Başkan İzol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı sanayi üretim endeksi verilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Ekim ayında sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3, artış kaydettiğini anımsatan İzol, "Veriler, kalkınmamızın anahtarı olan sanayimizin, ülkemiz ekonomisine sunduğu katkının her geçen gün biraz daha arttığını gösteriyor. Sanayileşme, kalkınma ile özdeşleşmiş bir kavramdır. Sanayileşmiş bir ülke, kalkınmış bir ülke demektir. Ülkemizdeki refah seviyesinin artışının önemli nedenlerinden biri sanayidir" ifadelerini kullandı.

Sanayi üretimindeki artışın istihdam talebini doğurduğunu ve işsizlik rakamlarının azalmasına katkı sağladığını da vurgulayan İzol, "Sanayideki üretim artışı, istikrarlı büyümenin göstergesidir. Piyasalara olan güvenin artması ve iç tüketime yönelik alınan tedbirler, sanayide üretimin artmasını sağlayarak çarkların daha hızlı dönmesini sağlamıştır. Önümüzdeki dönemlerde de güçlenen ekonomik dinamikler ve istikrar ile birlikte ülkemiz sanayisinde üretim artışı devam edecektir. Son yıllarda artan sanayi üretimi ve güçlenen ekonomimizle birlikte Türkiye dosta güven, düşmana korku veren bir ülke konumuna gelmiştir" şeklinde konuştu.