Gergin erkekler erken boşalıyor!

Gergin erkekler erken boşalıyor!
Erken boşalan ve bu nedenle de zamanla cinsellikten soğuyarak sertleşme sorunları da yaşamaya başlayan erkeklerin sayısının gün geçtikçe arttığıan diakkat çeken CİSED bu konuyla ilişkili yeni araştrım
Erken boşalan ve bu nedenle de zamanla cinsellikten soğuyarak sertleşme sorunları da yaşamaya başlayan erkeklerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği erken boşalmanın en önemli nedenlerinden birinin anksiyete olduğu konusunda yaptıkları yeni araştırmalarını bir basın açıklamasıyla Türk kamuoyuna duyurdu.

Erken boşalma nedir?
Türk erkeklerinin %70’nin erken boşaldığını ifade eden CİSED Başkanı Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe; “İnatçı ve tekrarlayıcı bir biçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme öncesinde ya da birleşmeden hemen sonra, kişinin veya partnerinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalmaya erken boşalma denir.” dedi.

Anksiyete nedir?
Anksiyetenin insanlar tarafından hissedilen endişe, kaygı, bunaltı, korku, gerilim veya sıkıntı hali olduğunu söyleyen CİSED Genel Sekreteri Cinsel Terapist Psk. Gülüm Bacanak; “Anksiyete insanın dış ortama uyum çabasında koruyucu ve gerekli bir tepkidir. Denetim dışına çıkıp kişinin işlevselliğini aksattığında başta erken boşalma ve sertleşme sorunları olmak üzere çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Anksiyete durumunda terleme, titreme, çarpıntı, kan basıncının artması, ana kas gruplarına ani kan akışının hücum etmesi nedeniyle kaslarda gerginlik, bağışıklık ve sindirim sistemi fonksiyonlarının yavaşlaması gibi bedensel belirtiler görülebilir. Bunlara ek olarak mide bulantısı, el ve ayaklarda soğukluk, titreme, üşüme hissedilebilir. Duygusal açıdan ise erken boşalacağını veya başına kötü bir şey geleceğini düşünme, partnere rezil olmaktan veya komik duruma düşmekten korkma ve panik hislerine neden olabilir. Yani kişi her şeyi olabilecek en olumsuz yönüyle ele alır, moral seviyesi an alt düzeydedir.” dedi.

Gergin erkekler erken boşalıyor
Erken boşalmanın en muhtemel nedenlerinden birinin anksiyete olduğunu söyleyen CİSED Başkanı Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe; “CİSED olarak yaptığımız araştırmalara göre anksiyete seviyesi yüksek olan erkeklerde; hem cinsel ilişki sırasında hem de mastürbasyon sırasında boşalma hızlı olmaktadır. Yani gergin erkekler erken boşalıyor. Çünkü yüksek anksiyete düzeylerinde başaramama korkusu ve cinsel yetersizlik hakkındaki kaygılar, erkeği uyarılma seviyelerini denetlemekten veya boşalmadan önce gelen yoğun duyuları tanımaktan uzaklaştırır, bu da erken boşalma gelişmesine neden olabilir. Ayrıca yaptığımız çalışmalar erken boşalan erkeklerdeki mevcut anksiyetenin, erken boşalmanın nedeni olduğu kadar muhtemel bir sonucu olduğunu da bize göstermiştir. Bu nedenle erken boşalma tedavisinde anksiyete giderici ilaçları başarıyla kullanılmaktayız ve başarılı sonuçlar almaktayız. Bunun yanı sıra gevşeme ve nefes egzersizlerini de anksiyeteyi gidermek için önermekteyiz. Derin nefes alıp vermek endorfin salgılanmasına neden olduğu için hastaları rahatlatır. Masaj, aromaterapi, hipnoz, EFT (iğnesiz akupunktur, duygusal özgürlük tekniği) telkin gibi yöntemlerinde işe yaradığı bilinmektedir.” dedi.

Haber 7