Genelkurmayı bombalama planı

Genelkurmayı bombalama planı
Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınan emekli binbaşı Fikret Emekin çantasında çıkan belgeler polisi bile şaşkına çevirdi. Genelkurmay karagahını bombalama planı:
Son dönemde Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik yazdığı kitapları ile tanınan araştırmacı yazar Zihni Çakır’ın son kitabı “Kod Adı Darbe”de örgütün sansasyonel eylemlerine yönelik şok bir belgeye yer verildi. Ergenekon Örgütü’ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan emekli binbaşı Fikret Emek’in çantasında çıkan belgeler polisi şaşkına çevirdi.

Ergenekon adının zikredildiği birçok doküman ve mail yazışmaları arasında ele geçirilen belgede, Genelkurmay Başkanlığı ile Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı binalarını birleştiren tüp geçidin bombalanmasına ilişkin planlama ve keşif amaçlı “Hedef Kartı ve Hedef Kartı Eki” isimli dokümanlara ulaşıldı. “Kod Adı Darbe” adlı kitapla yayınlanan belgede saldırıya ilişkin tüm ayrıntıların hesaplandığı görülüyor.

AMAÇ KARGAŞA MI SUİKAST MI?

Genelkurmay Başkanlığı gibi Türkiye’nin en iyi korunan kurumuna yönelik hazırlanan saldırı planı, örgütün son dönemde ülkeyi darbe ortamına sürükleyecek sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğu tezlerini doğruladı. Öte yandan söz konusu planın, geçidi kullanacak bir üst düzey askeri yetkiliye yönelik suikast planının parçası olma ihtimalini de akıllara getirdi. Araştırmacı yazar Zihni Çakır, “Ergenekon’un Çöküşü” adlı birinci kitabında da Ergenekon Terör Örgütü’nün Genelkurmay Başkanı olacak dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’na başarısız bir suikast girişiminde bulunduğunu belgeleri ile ortaya koymuştu. Çakır kitabında bu suikasttın Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay Başkanlığını engellemek ve Ergenekoncu bir generalin önünü açmak için yapıldığını iddia etmişti.

BELGEDEN ŞOK İFADELER

Tüp geçitle ilgili “Hedef Kartı”nda geçitle ilgili tüm teknik bilgiler tek tek sıralandıktan sonra “Hedefi Önemli Kılan Sebepler?” başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor.

1- Panik ve karışıklığa sebep olur.
2- Kara Kuvvetlerinin kuvvet kaydırmasını önler.
3- 3-4 saat yolun kapanmasını sağlar.
4-Yol kapanırsa trafik sıkışıklığına sebep olur.

“Hedefte tahribe veya sabotaja esas kritik noktalar ve ölçüler başlığı altında da;

1- Hedefi taşıyan her iki taraftaki kalın ayaklar.
2- Hedefin üzerinde orta noktası.
3- Merdivenlerin bağlı olduğu ince ayaklar (en uygun nokta kalın ayaklardır) bilgisi yer alıyor.

“Lüzumlu tahrip cephanesi veya sabotaj malzemesi” olarak da şunlar sıralanmış.

1- C3 Tahrip kalıbı 1 Adet
2- C4 Tahrip kalıbı 1 Adet
3- Fünye ve Fitil 1 Adet
4- Tökez Teli

EVİ CEPHANELİK GİBİYDİ

Çantasında Genelkurmay Başkanlığı ile Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığını birbirine bağlayan tüp geçide saldırı planları çıkan emekli binbaşı Fikret Emek’in annesine ait Eskişehir’deki evi de adeta cephaneliği andırıyordu. Evde arama yapan Terörle Mücadele Ekipleri gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Emekli binbaşı Fikret Emek’in evinde çıkan silahlar arasında en dikkat çekenleri ise, 11 kg C3 patlayıcı madde, 210 gr ağırlığında 12 adet TNT patlayıcı maddesi, 6 litrelik yine TNT patlayıcı madde, 3 litrelik Makine Kimya Endüstrisi yapımı TNT patlayıcı madde, 1 kilo 160 gram ağırlığında tahrip kalıbı, yine plastik kutu içinde tahrip kalıpları, 30 adet ABD yapımı infilak kapsülleriydi. Emek’in annesinin evinde çıkan silahlardan biri de daha önce Hüseyin Kıvrıkoğlu’na düzenlenen suikastta kullanıldığı iddia edilen silahla aynı çap ve markada Kanas suikast silahı ele geçirildi.

BÜYÜKANITʹA KORKAK SUÇLAMASI

Genelkurmay’a yönelik bombalı saldırı planları ile böyle bir saldırıda kullanılabilecek bombaların aynı kişiye ait evde çıkması, örgütün Genelkurmayʹa saldırı hazırlığı içinde olduğu iddialarını güçlendirdi. Öte yandan Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan bazı akademisyen ve örgütün üst düzey yöneticilerinin yaptıkları telefon görüşmelerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı sık sık korkaklıkla ve pasiflikle suçladıkları ortaya çıkarılmıştı.
KOMPARTIMAN TARZI YAPILANMA

Ergenekon’un Kodları isimli kitapta ayrıca örgütün kompartıman tarzı denilen bir yapıda örgütlendiği iddia edildi. Kitapta verilen bilgilere göre kompartıman tarzı yapılanmada örgütler ilk bakışta bağlantısız gibi görünen hücrelerin aslında tek elden ve tek merkezden yönetilmesi ile oluşturuluyor.
Haber7