Gençler Arası Şiir Okuma Ve Tiyatro Yarışmaları Sona Erdi

Gençler Arası Şiir Okuma Ve Tiyatro Yarışmaları Sona Erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlediği Gençler Arası ‘Şiir Okuma ve Tiyatro’ yarışmalarının Karaman il elemeleri tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nda yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu Kültür ve Sanat yarışmalarının Karaman il elemeleri Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Şiir Okuma ve Tiyatro’ yarışmaları ile başladı.

Yarışmaların açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, geçen yıl düzenlenen yarışmalarda Karaman Gençlik Merkezi üyelerinden Seher Turgut’un “Şehit Anası” şiiriyle Türkiye birinciliği elde ettiğini belirterek, bu yılda bu başarının tekrarlanmasını temenni ettiğini söyledi.

İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Bakanlığımızın gençlerimizin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlediği ‘Türk Müziği - Şiir Okuma - Tiyatro ve Bilgi’ Yarışmalarına ilimiz gençlerinin bu kadar fazla katılım sağlaması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. İnşallah buradan grup ve final yarışmalarına katılan arkadaşlarımız, ilimize güzel sonuçlar ile döneceklerdir. Ben şimdiden bu yarışmalara katılan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerine ilimiz adına katılacakları Grup Birinciliği ve Türkiye Finali yarışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından jüri üyeliğini Enes Erbaş, Fatih Öztürk ve Okan Celal Güngör’ün yaptığı şiir okuma yarışmalarında gençler milli şairlerimiz tarafından yazılan ‘Anne-Baba Sevgisi Temalı’ şiirleri seslendirdi. Duygu dolu anların yaşandığı yarışmada 14-17 yaş bayan kategorisinde Seyde Gümüş, 14-17 yaş bay kategorisinde Şükrü Güler, 18-25 yaş bayan kategorisinde Sümeyye Büşra Sevilmiş ve 18-25 bay kategorisinde Fatih Polat birinci olan yarışmacılar oldu.

Jüri üyeliğini Mert Öksüz, Meltem Öksüz ve Zeynep Koyuncu’nun yaptığı tiyatro yarışmasında ise gençler ‘Vatan Sevgisi’ (Üretkenlik, Çalışkanlık, fedakarlık, bağımsızlık, şehitlik, dürüstlük, vatan savunması, dayanışma ve sadakat) konularında komedi ve dram dallarında hayallerini sahneye taşıdı. Büyük beğeni toplayan gösteriler sonunda Manidar Tiyatro Grubu birinci,  Her Dem Tiyatro Grubu ikinci ve Karadağ Tiyatro Grubu üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda tiyatro ve şiir okuma kategorilerinde dereceye giren gençler düzenlenecek grup yarışmalarında Karaman’ı temsil edecek.

Yarışmalar, şiir okuma ve tiyatro kategorilerinde dereceye giren gençlere katılım belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.