Gençler Arası Türk Müziği Ve Bilgi Yarışmaları Sona Erdi

Gençler Arası Türk Müziği Ve Bilgi Yarışmaları Sona Erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlediği Gençler Arası ‘Türk Müziği ve Bilgi’ yarışmalarının Karaman il elemeleri tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nda yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu Kültür ve Sanat yarışmalarının Karaman il elemeleri Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Türk Müziği ve Bilgi’ yarışmaları ile tamamlandı.
Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarının ilki ‘Kim Bilir’ sloganı ile Gençler Arası Bilgi Yarışması kategorisinde gerçekleştirildi. 14-17 ve 18-25 yaş yaş kategorilerinde düzenlenen 15 grubun yer aldığı yarışmalarda 14-17 yaş kategorisinde Burcu Şekerci, Ahmet Telli ve Yusuf Karakuş’un yer aldığı Zeytin Dalı Grubu birinci oldu. 18-25 yaş kategorisinde ise İbrahim Talha Taş, Mert Ceyhan ve Ramazan Emre Duran’ın yer aldığı Rim Grubu birinci olarak Karaman’ı Grup Yarışmalarında temsil etme hakkı elde etti.
Kültür ve Sanat Yarışmalarının son etabı ise ‘Sahne Sırası Sende’ sloganı ile Gençler Arası Türk Müziği kategorisinde yapıldı. 18-23 ve 24-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Yorumlama (cover) dallarında düzenlenen yarışmalara gençlik merkezi üyesi 30 genç katıldı. Bir birinden iddialı seslerin yer aldığı yarışmalarda 18-23 yaş solo kız ses kategorisinde Miraç Gamze Özkan, 18-23 yaş solo erkek ses kategorisinde Burak Erdem Çınar birinci olan isimler oldu. 24-29 yaş kategorisinde solo kız seste Seher Sezgin, solo erkek seste Oğuz Sakallı birinci olurken, 18-29 yaş Özgün Yorumlama kategorisinde ise Büyük Altılı grup birinci olma başarısı gösterdi. 
Yarışmalar, Türk Müziği ve Bilgi Yarışması kategorilerinde dereceye giren gençlere katılım belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.