Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Hibe Desteği Geliyor

Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Hibe Desteği Geliyor
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında ki Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna göre; Bakanlığımızca kırsal alanda ikamet eden/etmek isteyen 18-40 yaşındaki çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacaktır.
Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan olmayan ve örgün eğitime devam etmeyen, 15 büyükbaş veya 50 küçükbaştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış, okur-yazar olan, KDV gerçek vergi mükellefi olmayan, daha önce genç çiftçi hibesinden faydalanmamış, herhangi bir sebeple sözleşmesi fesih olmamış ve başvurusu reddedilmemiş kişiler başvuru yapabileceklerdir. Ücretli çalışanların eşleri, KDV basit ve gerçek usulde vergi mükellefi olanların eşleri, 15 büyükbaş 50 küçükbaş 50 arılı kovan sahibi olanların eşleri, daha önce aynı konuda Bakanlığın diğer hibe programından yararlananların eşleri, Genç Çiftçi desteklemesinden yararlananların eşleri, Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanıp imzalamayan, hibe sözleşmesi iptal edilmiş ve değerlendirme komisyonu tarafından başvurusu reddedilmiş olanların eşleri başvuru yapamayacaklardır.
Ön başvurular "https://gencciftci.tarim.gov.tr" uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet taahhüdünde bulunduğu yerleşim biriminin bağlı olduğu il veya ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacak. Başvurular, tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren 5 iş günü geçtikten sonra başlayacak ve 20 (yirmi) iş günü suresince devam edecektir.
Uygulama, nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini kapsıyor. Ayrıca, 14 büyükşehir kurulması amacıyla çıkarılan 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden önce tüzel kişiliği olan ve nüfusu 20 binin altındaki yerleşim birimlerinde yaşayan genç çiftçiler de hibeden yararlanabilecektir. Konu hakkında İl/İlçe Müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir.