Geleceğin Bilim Adamından Kuntoğlu’na Ziyaret

Geleceğin Bilim Adamından Kuntoğlu’na Ziyaret
Geleceğin Bilim Adamından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu makamında ziyaret etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen “Ortaokul Öğrencileri Konya Bölge Yarışmasında” (Bu Benim Eserim) Biyoloji branşında Ponza Tarımı adlı projesiyle yarışarak üçüncü olan Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencisi Umut Çandır Okul Müdürü Halil İbrahim Gürsoy ve Danışman Öğretmen Ceren Yılmaz Kıcıklı ile İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde ilgi ve katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip öğrencileri erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından bu yıl Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında olmak üzere ülke genelinde ortaokul düzeyinde 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf  öğrencilerine yönelik 11.’si gerçekleştirildi. Düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Biyoloji alanında Ponza Tarımı adlı projesiyle yarışarak üçüncü olan Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencisi Umut Çandır projesini İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na anlattı.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve Konya Bölge Yarışmasında derece alarak ilimize dönen Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencisi Umut Çandır’ı, Okul Müdürü Halil İbrahim Gürsoy’u ve Danışman Öğretmeni Ceren Yılmaz Kıcıklı’yı tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu bu tür yarışmalarda elde edilen derecelerin çok kıymetli olduğunu belirtti.
“Öğretmenler yetenek avcısıdır”
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, her öğrencinin farklı yeteneklere sahip olduğunu ifade ederek önemli olan hadisenin öğretmenlerin öğrencilerde var olan yetenekleri ortaya çıkaran çalışmalara teşvik etmesi olduğunu söyledi. Kuntoğlu, “Kimi öğrencinin müzik, kimi öğrencinin de resim ya da edebiyat alanında yeteneği bulunabilir. O öğrencinin yeteneğini ortaya çıkaracak birine ihtiyaç duyulur. Bu anlamda öğretmenlere yetenek avcısıdır diyebiliriz. Bu tür projelerin ve yarışmaların gayesi budur. Yani öğrencilerde var olan yetenekleri ortaya çıkarmaktır. Umut’taki yeteneğin ortaya çıkmasında emeği olan okul yöneticilerine, öğretmenine ve ailesine teşekkür ediyorum. Umut inşallah daha güzel başarılara imza atar. Yolu ve bahtı açık olsun” dedi.
Ziyaret İl Milli Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başarılı öğrenciyi ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.