Gazetecilere Saldırdıkları İddiasiyla İki İşçinin İşine Son Verildi

Gazetecilere Saldırdıkları İddiasiyla İki İşçinin İşine Son Verildi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 16 Ocak 2015 Tarihinde Kongre Merkezi’nde Gazetecilere Gerçekleştirilen Saldırıya Adı Karışan İki İşçi Tespit Edildiğini Ve Bu İşçilerin İş Akitlerinin, Talepleri Üzerine Bağlı Bulundukları Firma Tarafından Feshedildiğini Bildirdi.

Mersin’de geçtiğimiz cuma günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nı takip ettikleri sırada, bir grubun saldırısına uğrayan ve darp edilen gazetecilere saldıranlar arasında bulunduğu iddiasıyla iki işçinin işine son verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nı takip eden 5 gazeteci, Kongre ve Sergi Sarayı’nda toplantı devam ettiği sırada, bina dışında Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan bir vatandaşın darp edilmesini görüntülemek isterken, bir grubun engellemesi ve saldırısıyla karşılaşmıştı. Yaşanan arbedede, gazeteciler gruptakiler tarafından yumruklanmış, boğazları sıkılmış ve tartaklanmışlardı. Saldırı üzerine inceleme başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün gazetecilere saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “16 Ocak 2015 tarihinde Kongre Merkezi’nde gazetecilere gerçekleştirilen nahoş hadiseye adı karışan iki işçi tespit edildi ve bu işçilerin iş akitleri, talebimiz üzerine bağlı bulundukları firma tarafından feshedildi” diyen Kocamaz, bu tür hadiselerin bir daha tekrar etmemesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak, tek amaçları görevlerini yapmak olan basın mensuplarına gerçekleştirilen bu hareketleri kabul etmemiz mümkün değildir. Gazetecilere bu tür nahoş hareketlerde bulunmak kimsenin haddine değildir. Buna yeltenecek olanlar ise bedelini bu şekilde öder. Bu vesileyle kentimizde bir kez daha böylesi hadiselerin yaşanmamasını temenni ederken, gazeteci arkadaşlarıma tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum” dedi.