Gayemiz Gelecek Nesillere Daha Güzel Bir Karaman Bırakmak

Gayemiz Gelecek Nesillere Daha Güzel Bir Karaman Bırakmak
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye tarafından yatırım ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Önceki gün merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye tarafından yatırım ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler verdi. Başkan Çalışkan: “Gayemiz gelecek nesillerimiz için daha yaşanabilir, daha güzel bir Karaman bırakmaktır” dedi.

            Son 4 yılda Karaman Belediyesi; alt ve üst yapı çalışmalarında, ulaşım yatırımlarında, sosyal ve yeşil alan projelerinde ve birçok hizmet anlamında üstün bir performans gösteriyor. 2014 yılından bu yana projelendirilen ve çalışmalarına başlanan birçok proje, bir bir Karaman'ın hizmetine sunuldu. Devam eden projelerde ise sona gelindi.

            Geçtiğimiz gün Karaman merkez mahalle muhtarları ile bir istişare toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, hizmete giren ve devam eden proje ve yatırımlarla ilgili muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Karaman'ın Yüzde 95'i Doğalgaza Kavuştu

            Larende Sümer ve Yenişehir Mahalleleri'nde devam eden doğalgaz çalışmalarına değinen Başkan Çalışkan: “2018 yılı itibari ile Larende Mahallesi'nde yaşayan hemşehrilerimizin tamamına doğalgaz ulaşmış olacak. Ayrıca bu yıl içerisinde Üniversite Mahallesi de doğalgaza kavuşacak. Doğalgaz dağıtım şirketi ile sürekli koordinasyon halindeyiz. İnşallah 2019 yılı itibari ile şehrimizin tamamına doğalgaz ulaşmış olacak” dedi.

Karaman'a Yeni Sosyal ve Yeşil Alanlar Kazandırıyoruz

            Son yıllarda daha modern, kullanışlı ve daha geniş alana sahip sosyal tesis ve yeşil alan projelerinin hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Çalışkan: “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Seyir Terasları ve Türk Dünyası Parkı ile Karaman'ın ihtiyacı olan ve vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği büyük projeleri Karaman'a kazandırdık” dedi.      Seyir Terasları projesinin tamamlandığını söyleyen Başkan Çalışkan: “Karaman tarihinin en büyük sosyal ve yeşil alan düzenlemesi olan 500 bin metrekare alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı da, Mart-Nisan Ayı'nda tamamlanmış olacak. Bu projelerin yanı sıra mahallelerimizde bulunan mevcut parkları da yeniliyoruz” dedi.

Kendi Asfaltımızı Kendimiz Üretiyoruz, Asfaltlanmamış Yol Kalmayacak

            Asfalt ve yol çalışmalarında da önemli mesafe kat edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Kendi asfaltını kendi üreten bir belediyeyiz. İhtiyacımız olan asfalt malzemesinde maliyeti düşürdük. Bu sayede büyük tasarruf sağlıyor ve daha fazla alana ulaşıyoruz. Nitekim son 4 yılda birçok mahallemizin yollarını daha kaliteli bir hale getirdik. Alt yapısı tamamlanmış cadde ve sokakları hızlı bir şekilde sıcak asfaltla kaplıyoruz. Asfaltlanmamış yol bırakmayacağız” dedi.

            Karaman'ın, son yıllarda gerçekleştirilen kamu yatırımları ve belediye yatırımları ile birlikte en parlak dönemini yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Biz bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikçe çok daha iyi işler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Allah'ın bizlere nasip ettiği bu görevlerin hakkını vermemiz gerekiyor. Yarın, öbür gün hangimizin nerede olacağı da Allah'ın takdiridir. Bu görevlerde olduğumuz sürece bu milletin sorumluluğu ve vebali hepimizin üzerindedir. O yüzden çalışacağız, üreteceğiz. Karamanımızın ve ülkemizin gelişip büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Gayemiz gelecek nesillerimize daha güzel ve yaşanabilir bir Karaman bırakmaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız” dedi.