Futbol dünyasında şike depremi

Futbol dünyasında şike depremi
Avrupa Polis Ajansı, geniş çaplı yapmış olduğu araştırmada 680 futbol müsabakasında şike olduğunu tespit etti.
 DÜNYA GENELİNDE 680 MAÇTA ŞİKE
Araştırmaya göre, dünya genelinde 680 maçta şike yapılmış olabilir ve Türkiyeʹde de 79 maçta şike olduğu ifade ediliyor. Europol Başkanı Rob Wanwright, soruşturmanın zarar görmemesi için şike olaylarına katılan kulüp ve futbolcuların isimlerini açıklamadı.

ULUSLARARASI TURNUVA MAÇLARI DA VAR
Konuyla ilgili soruşturmasını sürdüren Europol, aralarında Dünya ve Avrupa Kupası eleme grubu maçlarıyla, Şampiyonlar Ligi maçlarının bulunduğu 380 şüpheli maç tespit etti. Afrika, Asya, Güney ve Orta Amerika dikkate alındığında şüpheli maç sayısı 680ʹi buluyor. 15ʹden fazla ülkeden aralarında oyuncu, kulüp yöneticisi ve müsabaka yetkililerinin de bulunduğu 425 kişinin şike olaylarına karıştığı tahmin ediliyor.

TÜRKİYEʹDE 79 MAÇTA ŞİKE İHTİMALİ
Avrupa basınında yer alan haberlere göre, bahis şikesi tespit edilen maçlardan 79ʹu Türkiye, 70ʹi Almanya ve 41ʹi de İsviçreʹde oynandı.

Soruşturma kapsamında 50 kişi tutuklanırken, 80 kişi için de arama emri çıkarıldı. Türkiyeʹden de 66 kişinin şüpheli konumunda olduğu belirtiliyor.

Halen soruşturmanın devam ettiğini belirten yetkililer, bu nedenle şüphelilerin isimlerini açıklamaktan kaçınıyor.

ŞİKE AĞININ KAYNAĞI SİNGAPUR MAFYASI
Konuyla ilgili basının karşısına çıkan Europol Başkanı Rob Wainwright, bulgulara göre Singapur merkezli bir suç örgütü şike olaylarında büyük rol oynadığını söyledi ve Avrupaʹdaki şike olaylarının da bu merkezden yönetildiğini belirterek, bunun kendileri için bir ilk olduğunu dile getirdi.

Basın toplantısında, "Avrupa futbolu için kara bir gün" diyen Wainwright, "Bu alanda tüm zamanların en büyük yolsuzluğunun yapıldığını tespit ettik" dedi.

MAFYADAN 100 BİN EURO RÜŞVET
Wanwright, Singapurʹdaki mafyanın bazı maçlarda şikeye dahil olan futbolcu ve yetkililere 100 bin Euroʹya kadar para ödediğini belirtti.