Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi

Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi
Mahkeme savcısı, sanığın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 yıla, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını yineledi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Mersin'deki konuşmaları nedeniyle açılan 2 davadan yargılanmasına devam edildi.
Terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak' suçlamalarıyla yargılandığı duruşmaya katılmazken, avukatları hazır bulundu. Yüksekdağ'ın avukatları, müvekkillerinin duruşmalara Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla değil bizzat gelerek katılmak istediğine yönelik mahkemeye dilekçe sundu. Mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın salonda 2 ayrı avukatla temsil ediliyor oluşu ve SEGBİS'in 'yüzyüzelik' ilkesini ihlal etmediği gerekçeleriyle talebi reddetti.

 


Önceki duruşmalarda mütalaasını veren mahkeme savcısı, mütalaasını tekrarlayarak sanığın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 yıla, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını yineledi.
Yüksekdağ'ın avukatları ise mütalaa doğrultusunda savunma yapmak için ek süre isteyince mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.