Figen Yüksekdağ’dan Özgecan’ın Ailesine Taziye Ziyareti

Figen Yüksekdağ’dan Özgecan’ın Ailesine Taziye Ziyareti
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.HDP Eş Genel Başkanı...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partililerle yürüyüş yaparak Aslan ailesinin Barış Mahallesi’ndeki evine geldi. Burada partililerle birlikte aileye başsağlığı dileklerini ileten Yüksekdağ, ailenin acılarını paylaştı. Ziyaret öncesi açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, "Özgecan’ın anısı önünde bir kere daha saygı ile eğiliyorum. Yüreğimizdeki acı halen dinmedi. Aradan bir hafta geçti ama o bir haftanın her günü yüreğimizdeki acıyı ve bütün Türkiye toplumunun vicdanını sızlatmaya devam ediyor. Halen yüreğimiz kanamaya devam ediyor. Çünkü Özgecan kardeşimiz barbarca, alçakça katledildiğinde biz onun son genç kadın ölümü olmadığını iyi biliyorduk. Bu bir hafta içinde yine başka bir genç arkadaşımız gözü dönmüş, yıkıcılıkla, kanla gözüne perde inmiş bir erkek tarafından katledildi. 2 gün önce Hüsne kardeşimiz Antalya’da yine bir erkek tarafından işkence edilerek katledildi. Artık kadınlar sadece ölüm değil aynı zamanda şiddetle, işkence ile kendilerine dayatılan bir ölümü yaşıyorlar. Kadınların yaşam istediği artık bütün dünyanın, bütün toplumun, bütün Türkiye’nin yaşam mücadelesi haline gelmiş durumda. Çünkü kadınları öldürürseniz eğer koskoca bir toplumun yaşam damarlarını kesersiniz. Kadına ölümü dayatırsanız eğer koskoca bir toplumun yaşamasını ve kendi geleceğini kazanmasını sağlayamazsınız" diye konuştu.