Fasın AKPsini Erbakan kurdurdu

Fasın AKPsini Erbakan kurdurdu
Fastaki genel seçimlerden zaferle çıkan Adalet ve Temniye (Kalkınma) Partisinin (PJD) Milli Görüşün merhum Lideri Necmettin Erbakanın bizzat tavsiye ve telkinleriyle kurulduğu ortaya çıktı.
Fas’taki genel seçimlerden zaferle çıkan Adalet ve Temniye (Kalkınma) Partisi’nin (PJD) Milli Görüş’ün merhum Lideri Necmettin Erbakan’ın bizzat tavsiye ve telkinleriyle kurulduğu ortaya çıktı.

Türkiye’deki AKP ile benzeştirilerek ‘ılımlı İslami’ görüşte olduğu söylenen Fas’ın AKP’si daha çok Milli Görüş prensiplerine ve ilkelerine yakınlığı ile tanınıyor. Fasʹta geçtiğimiz cuma günü yapılan milletvekili seçimlerini Milli Görüş’ü model alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kazandı. Genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan AKP, kurulacak koalisyonda büyük ortak olacak. 

Geçtiğimiz yıllarda Anadolu Gençlik Derneği’nin bir programına katılan Adalet ve Temniye Partisi eski Genel Başkanı Sadettin Osmani, defalarca görüştüğü Erbakan’a olan hayranlığı nedeniyle oğluna ‘Necmeddin’ ismini verdiğini açıklamıştı. 

Fas’taki genel seçimlerden zaferle çıkan Adalet ve Temniye (Kalkınma) Partisi’nin (PJD) Milli Görüş’ün merhum Lideri Necmettin Erbakan’ın bizzat tavsiye ve telkinleriyle kurulduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki AKP ile benzeştirilerek ‘ılımlı İslami’ görüşte olduğu söylenen Fas’ın AKP’si daha çok Milli Görüş prensiplerine ve ilkelerine yakınlığı ile tanınıyor. 

Fasʹta geçtiğimiz cuma günü yapılan milletvekili seçimlerini Milli Görüş’ü model alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kazandı. Genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan AKP, kurulacak koalisyonda büyük ortak olacak. 

Bazı medya organlarında Türkiye’deki AK Parti’yi model aldığı haberleri yayınlanan Fas’ın AKP’si, gerçekte Erbakan tarafından kurduruldu. Her zaman Milli Görüş ile yakın diyalog içinde olan Fas AKP’si 1998 yılında bizzat Milli Görüş’ün merhum Lideri Necmettin Erbakan’ın tavsiyesi ile siyasi mücadeleye başladı. Hâlbuki Türkiye’deki Ak Parti, Milli Görüş ile yollarını ayırarak siyaset sahnesine 2001 yılında girmişti. 

Daha önce gençlik organizasyonu olarak çalışma yapan Fas’ın AKP’sinin partileşmesini isteyen Erbakan, hareketin ilk önderlerinden ve uzun yıllar Genel Başkanlığını yapan Sadettin Osmani’ye “Tebrik ederim. Bu çalışmalarınız güzel ve gerekli ancak yeterli değil. Siyasi güç haline gelmezseniz, siyasi gücü elinde bulunduranlar bu çalışmalara engel olurlar. O yüzden siyasi bir güç haline gelmeniz ve bunun çalışmalarını yapmanız lazım” diyerek bir an önce siyasi parti haline gelmeleri tavsiyesinde bulunmuştu. 

Geçtiğimiz yıllarda Anadolu Gençlik Derneği’nin bir programına katılan Adalet ve Temniye Partisi eski Genel Başkanı Sadettin Osmanî, defalarca görüştüğü Erbakan’a olan hayranlığı nedeniyle oğluna ‘Necmeddin’ ismini verdiğini açıklamıştı. 

Osmani yaptığı konuşmada, Milli Görüş davasının evrensel olduğunu vurgulayarak, Milli Görüş hareketinin Fas`a olan katkıları hakkında bilgi verdi. 

Osmani, “Milli Görüş Türkiye’de ortaya çıkmış ve liderliğini Erbakan Hocamız yapmıştır. Fakat bu dava evrenseldir. Erbakan sadece Türkiye`de değil bütün dünyaya huzur getirecek bir projenin temellerini atmıştır. Fas halkı Erbakan`a karşı büyük bir hayranlık beslemekte ve bunu her fırsatta dile getirmektedir. Benim oğlumun ismi de Hocamıza olan hayranlığımdan dolayı Necmeddin’dir” demişti.

Kaynak: Ajans5.com