FETÖ Liderinin Aşçısı Karamanlı çıktı

FETÖ Liderinin Aşçısı Karamanlı çıktı
Pensilvanya’daki Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen’in yakın hizmetkârlarından biri Karaman lı çıktı
Pensilvanya’daki Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen’in yakın hizmetkârlarından birinin Karamanlı olduğu ortaya çıktı.
 
Karaman’ın Sarıveliler ilçesinden olan Mustafa Çağlayan’ın Pensilvanya’da FETÖ lideri Gülen’in aşçısı olduğu öğrenildi. Askerliğinin hemen sonrası İzmir’e giderek örgüte bağlandığı ve uzun zaman Gülen’in en yakınındaki isimlerden birisi olarak çalıştığı öğrenilen Çağlayan, 17 yıldır da Pensilvanya’da bulunuyor. 63 yaşındaki Çağlayan Green Card ile Amerika vatandaşı oldu.
 
(Mustafa Çağlayan Askerlik Fotoğrafı)
 
Haber sitemizin Sarıveliler ilçesinde yaptığı araştırmalar neticesinde Çağlayan’ın 5 kardeşinden üvey kardeşi Durmuş Alkan’a ulaştı. Mustafa Çağlayan ile ayrı anneden üvey kardeş olduklarını belirten Durmuş Alkan, ‘’Mustafa Çağlayan 1984 yılında askerden geldikten hemen sonra İzmir iline Fetullah Gülen'in yanına gitti. O tarihten beri bu FETÖ liderinin yanında ve yapının içerisinde. Zamam zaman Sarıveliler’e gelmekteydi. Sırf Mustafa Çağlayan'ın kardeşim olmasından dolayı beni de ceza evine koydular benim bu hain örgütle alakalı hiçbir bağlantım yoktur. Araştırılması halinde Sarıveliler in en fakir insanı olduğum anlaşılacaktır. Benim bu örgüt ile bir alakam olsa idi Benim de diğer fetö'cüler gibi evim arabam ve param olurdu. 20 yıldan beri benim Yaşantımı ve Oturduğum evi bütün ilçe halkı bilmektedir’’ dedi.
 
‘Çağlayan Okuma Salonu’ Açıldı
 
2009 yılında üvey kardeşi Mustafa Çağlayan adına Sarıveliler'de Çağlayan okuma salonu adı altında bir yer açıldığını söyleyen Alkan, ‘’Bu okuma salonuna giden veya yardımda bulunan kişiler devletin çeşitli kademelerinde memur oldular. Son dönemlerde de yapılan soruşturmalarda gerçek FETÖ'cülerin kimliğini gizlemek maksadıyla birçok masum insana iftiralar atıldığını biliyorum. Ben bu adamın kardeşim olmasından dolayı 2 ay kadar bir süre cezaevinde yattım, bu örgütle zerre kadar alakam yoktur, Devletimin ve Milletimin yanındayım’’ şeklinde konuştu.
 
En Çok Gözaltı Sarıveliler’de
 
Mustafa Çağlayan adına o dönemin yetkilileri tarafından açılan ‘Çağlayan Okuma Salonu’nun bu örgütün Devlete karşı çalıştığının anlaşılması üzerine kapandığı öğrenildi. Haber sitemizin konuyla ilgili görüşlerini aldığı Sarıvelilerli bir vatandaş, ‘’Terör örgütü liderinin yamağı adına bile burada bir yer açıldı. İlçede maddi durumu sıkıntılı olan vatandaşlara bu yamağın referansı ile ‘Çocuğunuzu biz okuturuz’ denilerek yanaştılar. Birçok ailenin çocuğu Mustafa Çağlayan referansı ile bu örgütün okullarına, yurtlarına yerleştirildi. Bu nedenle gerek Karaman’ın ilçeleri arasında gerekse diğer ilçeler arasında en çok operasyon-gözaltı yaşanan ilçeler arasında Sarıveliler yer aldı. Bu vesileyle Mustafa Çağlayan, ilçemizde derin yaralar açtı’’ dedi.
 
Çağlayan Propaganda Yüzü Oldu
 
(Mustafa Çağlayan Sosyal Medya Yüzü Oldu)
 
Diğer yandan halen Pensilvanya’da bulunan FETÖ yamağı Mustafa Çağlayan’ın örgütün Amerika’daki propaganda faaliyetleri için sosyal medya yüzü olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından çekilen videolarda örgütün ‘hizmet’ adı altında faaliyet gösterdiği ve darbe ile alakasının olmadığı gibi yalanlar işleniyor. Bu videolardan birinde yer alan Çağlayan, ‘’Kardeşlerinin 3 tane yetişmiş çocuğu olduğunu bunlardan birinin ETİ’de müdür olduğunu söylüyor. Çağlayan, örgütü savunduğu videodaki konuşmasında ayrıca, Sarıveliler ilçesinde kendisine ait iki odalı eve polisin baskın yaptığını ve tüm ziynet eşyalarının alındığını söyleyerek demagoji yapıyor.
 
 
 
Özel Haber / Karamanca.net / Behçet Rasimi