Evlilik Okulu Başlıyor

Evlilik Okulu Başlıyor
Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden sağlıklı bir evlilik yürütmek isteyen çiftler için evlilik okulu programı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Evlilik Hazırlık Çalışma Grubu tarafından ‘’Evlilik Okulu’’ adı altında evlilik düşünen nişanlı çiftler, yeni evliler ve evliliği 5 yılı tamamlamamış çiftler yapılacak olan 30 saatlik eğitimle sağlıklı bir evlilik yürütmek adına 5 Ocak 2018 Cuma günü başlayacak olan eğitim programı düzenlenecektir.

Eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak;

‘’Aile olma ve evlilik öncesi eğitimlerimizle; Aileyi oluşturan bireylerin yaşam boyu değişen rollerine, ilgilerine, gelişim görevlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya, psikolojik sağlıklarını desteklemeye ve güçlendirmeyi aile içinde üstlendikleri rollerle ilgili becerilerini ve bilgilerini geliştirmeye, ev içerisindeki ilişki yapısını güçlendirmeye, yaşantı kalitelerini geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik yetişkin eğitim programıdır.’’dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Evlilik Hazırlık Çalışma Grubu Başkanı Zeliyha Akcan;‘’Evlilik öncesi eğitimlerle; Aile kurmak amacıyla biraraya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Evlilik öncesi eğitim programının evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeli, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl başedeceklerini bilmelerini sağlayarak onlara evliliğe ‘’ iyi bir başlangıç  yapabilme fırsatı vereceğimizi düşünmekteyiz. ‘’ Evlilik öncesi eğitim programlarımızda, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile Hukuku, Evlilik ve Sağlık vb. Temel kavramlar görsel materyallerle desteklenerek eşlerin evliliğe uyumu sağlanacaktır.’’dedi.

Daha mutlu olasınız diye düzenlenecek eğitim programına kimler katılabilir:

  1. Evlilik düşünen nişanlı çiftler
  2. Yeni evliler
  3. Evliliği 5 yılı tamamlamamış çiftler

Başvuru adresi : Karaman Belediyesi Kent Konseyi

(Yeni mah. Mut yolu üzeri Sebahattin özer iş merkezi no:113 kat:2)

İletişim : 0338 226 42 20