Evka Projesinin Başarıyla Tamamlayan Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Evka Projesinin Başarıyla Tamamlayan Kadınlar Sertifikalarını Aldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen, Ev Kadınları Eğitimi (EVKA) Projesi kapsamında ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından sağlığa kadar birçok farklı konuda eğitim alan yaklaşık 80 kadın sertifikalarına kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen sertifika töreni ile sertifikalarına kavuşan kadınlar, alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimler yoğun ilgi gösterdi. Proje kapsamında eğitim alan ev hanımı Gülnur Keskin, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitim projesine katıldım ve bana çok şey kazandırdı. Hiç bilmediğim şeyleri öğrendim. Ev kazalarından, gençlerde madde bağımlılığına kadar birçok konuda bilgi sahibi oldum. Bütün hanımların bu eğitimlere katılmasını isterdim. Ben hiç erken kalkmazdım ama bu eğitimler için sabah erkenden kalkıp geldim. Evde boş boş oturuyordum ama bu proje ile yeni şeyler öğrendim. Burada öğrendiğimiz bilgileri artık normal hayatta kullanabiliriz. Ben bu projeyi bizler için hazırlayan Burhanettin Kocamaz Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum. Mersin için çok güzel işler yapıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel anlamda kadınların toplumda daha çok yer alması konularında güzel projelere imza attığını ifade eden İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ise "Büyükşehir Belediyemiz evinden çıkmayan, toplumda bu bilgilere ihtiyacı olan kadınlarımızı evlerinden alıp buraya eğitim almaları için getiriyor. Kadınlarımız çevre bilinci, özgüven ve toplumsal konularda birçok eğitim aldılar. Mahallemde ikamet eden kadınlarla eğitimle ilgili sohbet ettiğimde çok faydalandıklarını, birçok yeni bilgi öğrendiklerini söylüyorlar” şeklinde konuştu.

Mahallesinden yaklaşık 30 kadınla eğitimlere katıldığını ve günlük hayatta kullanabilecekleri faydalı bilgiler öğrendiklerini ve merak ettikleri soruların cevaplarını aldıklarını belirten Atatürk Mahalle Muhtarı Badegül Kaptan de “Kendi alanında uzman eğitimcilerden eğitim aldık. Özellikle hukuksal konularda kadınların haklarını öğrendik. Biliyorsunuz bu çok önemli bir konu ve avukatlardan kadınların haklarını öğrendik. Sağlık konusunda ise günümüzde yaygın hastalıklar konusunda bilgilendirildik. Evde olunca doktora gitmeye çekiniyoruz ama uzmanları dinleyince hastaneye gidilmesi gerektiğini ve erken teşhisin hayat kurtardığını bir kez daha öğrendik” ifadelerini kullandı.

Bir ay boyunca ve 4 periyot halinde gerçekleştirilen EVKA Projesi eğitim seminerleri sayesinde, kadınlar bilinçlendirildi. Ortalama 80 kadına belirli konularda verilen eğitim programı kapsamında, Opr. Dr. Güran Dinçer tarafından ‘Ev Kazalarında İlk Yardım’, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu da ‘Kadın Olmak Harika’ adlı söyleşi verdi. Ayrıca Prof. Dr. Serap Ergene ‘Yaşanabilir Dünya İçin Geri Dönüşüm’, Psikolog Mervan Teselli ‘Madde Bağımlısı Çocuğunuzu Nasıl Tanırsınız?’ ve Kardiyolog Uzm. Dr. Özlem Yüksekbaş da ‘Kalbin Muhteşem Ritmi’ konulu sunumlarını gerçekleştirerek, kadınları bilgilendirdi. Eğitimlerin son gününde de, Jinekolog Op. Dr. Atıl Aktaş ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’, Avukat Seher Yalçınkaya Çetin ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’, Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise ‘Aile İçi İletişim’ konularında kadınlara eğitim verdi.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan 80 kadına sertifikaları verildi.