Evin Üzerine Kaya Parçaları Yağdı

Evin Üzerine Kaya Parçaları Yağdı
Karaman’ın Ermenek ilçesinde, dağdan kopan kaya parçaları bir evin çatısına düşerek hasar verdi.Olay, gece saat 01.30 sıralarında ilçenin Akçamescit mahallesinde meydana geldi. Firan Kalesi olarak bilinen dağdan gece yarısı kopan kaya parçaları...

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, dağdan kopan kaya parçaları bir evin çatısına düşerek hasar verdi.
Olay, gece saat 01.30 sıralarında ilçenin Akçamescit mahallesinde meydana geldi. Firan Kalesi olarak bilinen dağdan gece yarısı kopan kaya parçaları tek başına yaşayan 75 yaşındaki Emine Bayrak’ın evinin üzerine yuvarlandı. Kaya parçaları tek katlı çinko çatılı evin çatısında güneş enerjisini yıkarak içerideki tahta kalası kırdı. O sırada evde uyumakta olan Emine Bayrak, ölümden döndü. Gürültüye uyandığını söyleyen Emine Bayrak, "Taşlar mermi gibi evin üzerine geldi çok korktum. Hemen evin bahçesine çıktım. Kaya düşecek diye korkudan geceyi komşularımız da geçirdik. Geçen yıllarda yine evimin odasına kaya girmişti" dedi.
Dağdan kopan kayanın büyük olduğu ancak yuvarlanırken parçalandığı görüldü. Her yıl bu tür kaya düşmelerinin yaşandığı mahallede yaşayanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 250 sosyal konut projesinin bir an önce başlamasını istedi.