Evde Eğitim Alan Furkan’ın Karne Sevinci

Evde Eğitim Alan Furkan’ın Karne Sevinci
Konya’nın Ereğli ilçesinde evde eğitim alan lise öğrencisi engelli genç, karnesini Kaymakam Şakir Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven’den aldı.Evde eğitim alan Konya Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi engelli genç Furkan Kamış’a...

Konya’nın Ereğli ilçesinde evde eğitim alan lise öğrencisi engelli genç, karnesini Kaymakam Şakir Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven’den aldı.
Evde eğitim alan Konya Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi engelli genç Furkan Kamış’a karnesi Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven tarafından verildi. 9. sınıf öğrencisi Furkan Kamış evinde Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ve öğretmenleri ziyaret etti.
Devletin eğitim konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini söyleyen Kaymakam Şakir Erden, Ereğli’de 50’ye yakın öğrencinin evde eğitim gördüğünü belirtti. Öğretmenlerin belli program dahilinde öğrencilerin evlerine giderek ders verdiklerini ifade eden Kaymakam Erden, Furkan’ın 15 dersten eğitim aldığını ve en başarılı derslerinin ise fizik ve kimya olduğunu kaydederek, Furkan’a eğitim veren öğretmenleri ve ailesini tebrik etti.
Furkan’ın karne sevincine ortak olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Furkan gibi evde eğitim gören öğrencilerimize devletimiz ve hükümetimiz sahip çıkıyor. Eğitim öğretim ve hayata hazırlama noktasında öğretmenler ve sosyal rehber öğretmenler her türlü katkıyı veriyorlar. Furkan’dan aldığımız enerji, verdiği mesajlar ve hedef ortaya koyması bizi ayrıca mutlu etti. Ben kendisini kutluyor, başta ailesi ve öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
HEDEFİ ECZACI OLMAK
Başarısının arkasında ailesi ve öğretmenleri olduğunu söyleyen Furkan Kamış, “Bana bu şans verilmesiydi ben şu an bu noktada olamazdım. Açıkçası biraz tereddüdüm vardı ama onu da aştık. Ben buradan engelli arkadaşlarıma sesleniyorum. Asla inancınızı kaybetmeyin ve kitap okuyun” dedi. Hedefinin eczacı olmak olduğunu da söyleyen Furkan Kamış, hedefine ulaşmak için daha sıkı şekilde çalışacağını ve kendisini hayata hazırladığını da sözlerine ekledi.
Furkan Kamış ailesi ve öğretmenleri de Furkan’ın azimli, hırslı, çalışkan, çabuk öğrenen ve duygusal birisi olduğunu ifade etti.
Kaymakam Erden ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven Furkan’a karnesiyle birlikte çeşitli hediyeler verdi.