Evde Bakım Hizmeti Devam Ediyor

Evde Bakım Hizmeti Devam Ediyor
Karaman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında örnek uygulamalarından biri olan evde bakım ve temizlik hizmeti devam ediyor.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce sürdürülen uygulamada; yaşlı, yatalak, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların ev temizliği, yemek ihtiyacı, alışverişi, yakacağı ve sağlık kontrolü yapılarak tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 
    Şu anda bu hizmetten 72 vatandaşımızın faydalandığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman Belediyesi, muhtaç vatandaşlarımız için yürüttüğü bu çalışma ile kimsesiz, muhtaç ve engelli ailelere kol-kanat geriyor. Başladığı günden bu yana yüzlerce vatandaşa evde bakım hizmeti veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz; ev temizliğinden sağlık kontrolüne, yemek ihtiyacından yakacağına kadar şu anda 72 vatandaşa yardımcı oluyor. Evde bakıma gidilenlerin çoğu, kimsesi ve iş yapacak gücü olmayan yaşlılarımız. Bu vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyacı, ısınma ihtiyacı, kişisel ve evinin temizlikleri, sağlık takibi, evinin bakım-onarımı yapılmakta ve hatta özellikle tek başına kalan, konuşma ihtiyacı hisseden yaşlı vatandaşlarımız belirli aralıklarla ziyaret edilip onlarla sohbet edilmektedir. Biz bu faaliyeti yürütmekten büyük keyif alıyoruz” dedi.