Eskişehirspor ve Bolu Finalde

Eskişehirspor ve Bolu Finalde
Bank Asya 1. Lig play-off maçlarında Boluspor ve Eskişehirspor finale kaldı.
Bank Asya 1.Ligʹden Süper Ligʹe çıkacak takımı belirleyecek olan Play Off Serisiʹnde ilk finalisti Boluspor oldu.. Heyecanı ve stresi bir an olsun bile dinmeyen maçta, 2-0ʹdan maçı çeviren ve uzatmalara taşıyan kırmızı beyazlılar, penaltılarda rakibini 5-3 yenerek finale çıktı!

Bank Asya 1. Ligʹde play-off yarı final maçında Sakaryasporʹu penaltılar sonucu 5-3 yenerek finale yükselen Bolusporʹda, maçtan sonra büyük sevinç yaşandı.

Bolusporʹda son penaltıyı kullanan Cemʹin, atışı gole çevirmesiyle birlikte taraftarlarının bulunduğu kapalı tribüne doğru koşan Bolusporlu futbolcular, final sevincini hep birlikte yaşadı.

Sakaryasporlu futbolcular ve taraftarlar ise maç sonunda büyük üzüntü yaşarken, bazı taraftarların koltukları sahaya doğru attığı görüldü.
Bank Asya 1. Lig play-off maçında Eskişehirspor ile Diyarbakırspor arasındaki mücadelenin normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 sonuçlanırken, penaltı atışlarında rakibine 6-5 üstünlük kuran Eskişehirspor, finale yükseldi. Süper Ligʹde son bileti alan takım pazar günü İnönü stadıʹnda belli olacak!

------------------------------------------------

KRİTİK PAZAR

Play-offʹun ilk maçında Bank Asya 1.Ligʹi 3.sırada tamamlayan Sakaryasporʹu Ali Sami Yen Stadıʹnda normal süresi ve uzatması 2-2 sonuçlanan mücadelede penaltı atışları ile 5-3 mağlup eden Boluspor finale yükselen ilk takım oldu.

Play-offʹun 2. maçında heyecan İnönü Stadıʹna taşındı ve Bank Asya 1.Ligʹi 4.sırada bitiren Eskişehirsporʹla Diyarbakırspor karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz sona eren maçta 6.penaltılara kadar tüm penaltıları gole çeviren Eskişehirspor Şadi ile son penaltı atışından yararlanamayan Diyarbakırsporʹu 6-5 mağlup ederek adını finale yazdırdı ve Bolusporʹun rakibi oldu.

Boluspor ve Eskişehirspor arasındaki final mücadelesi 18 Mayıs Pazar günü yine İnönü Stadıʹnda saat 20.30ʹda oynanacak ve 90 dakikayı galibiyetle tamamlayan, beraberlik halinde uzatma dakikalarını önde kapatan, eşitlik yine bozulamzsa penaltı atışlarıyla rakibini saf dışı bırakan takım Turkcell Süper Ligʹe yükselen son takım olacak.