Eşinin Ve Oğlunun Üzerine Kaynar Su Döken Kocaya 1 Ay Uzaklaştırma Cezası

Eşinin Ve Oğlunun Üzerine Kaynar Su Döken Kocaya 1 Ay Uzaklaştırma Cezası
Karaman’da akşam yemeğini hazırlamadığını iddia ettiği eşi ile oğlunun üzerine çaydanlıktaki sıcak suyu döken kocaya mahkeme tarafından 1 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Hastanede tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edilerek evine dönen üç çocuk annesi Emine Ayşe D. (35) ise, daha önceden de eşinden şiddet gördüğünü ve şikayetini geri almayacağını söyledi.

Yaşanan olayı anlatan Emine Ayşe D., “Su dökme olayının olduğu akşam kocam kendi yiyeceği yemeğini dışarıdan getirmişti. ’Ben kendi yemeğimi kendim getirir kendim yerim. Bana yemek falan yapmayın’ dedi. Bu lafı kendisi söyledi. Biz de o gün yemek yapmadık. Biz çocuklarla bazı günler yemek, bazı günler kızartma yaparız kahvaltı türü yeriz. O gün eşim içeride diğer odada adeta delirdi. Sobanın üzerindeki güğümleri devirdi, kapıları tekmeledi, sövdü sonra geldi tepsinin altına ayağını sokarak üzerimize doğru kaldırıverdi. Tepsinin üzerinde bulunan çaydanlıktaki kaynar su benim ve yanımda oturan oğlum S.D.’nin (17) ayaklarına döküldü. Önce bana yemek yapmayın ben kendi yemeğimi kendim getiririm dedi, sonra da niye bana yemek yapmadınız diye eziyet yapmaya başladı. Olayın olduğu gün polis tarafından gözaltına alınan kocama, mahkemece 1 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Bana daha önceden de şiddet uyguluyordu. Döverdi söverdi. Şikayetçi olmuştum daha sonradan şikayetimi geri aldım. Para cezası ödemişti. Ama artık şikayetimi geri almam, çünkü bilerek yaptı” diye konuştu.

17 yaşındaki S.D. de, "Babam biz kahvaltı yaparken sinirli bir şekilde odaya gelerek tepsiyi üzerimize doğru ayağıyla kaldırdı. Tepsinin üzerinde bulunan çaydanlıktaki kaynar su annem ve benim ayaklarıma döküldü” dedi.

Olay, önceki akşam saatlerinde Gazidükkan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenilen Zeynel D. (37), akşam eve geldiğinde yemeğin hazır olmadığını görünce eşine tepki gösterdi. Sinirini alamayan öfkeli koca, daha sonra oğluyla birlikte kahvaltı yapmakta olan eşinin üzerine ayağıyla tepsiyi devirdi. Devrilen tepsideki kaynar su dolu çaydanlık eşi ve yanında oturan oğlunun üzerine döktü. Bacaklarında yanıklar oluşan Emine Ayşe D. ile sol bacağı yanan oğlu S.D, çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Koca Zeynel D. ise polis tarafından gözaltına alındı.